BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
HABER /  MAGAZİN

Burcu Başyayla kimdir kaç yaşında Turgay Başyayla ile evliliği

Burcu Başyayla kimdir, aslen nereli kaç yaşında ve Kocası Turgay Başyayla ile ne zaman evlendi soruları merak konusu oldu. 2008 yılında sunucu ve türkücü Turgay Başyayla ile evlenen Burcu Başyayla kaç yaşında, aslen nereli, oğulları Ali Azem ne zaman doğdu detaylar haberimizde.

Abone ol

Burcu Başyayla kimdir aslen nereli, kaç yaşında ve Burcu Başyayla ne iş yapıyor soruları merak konusu oldu. 2008 yılında türkücü ve sunucu Turgay Başyayla ile evlenen Burcu Başyayla'nın Ali Azem adından bir oğlu var. Acıbadem Maslak Hastanesi'nde sezaryen ile dünyaya gelen Ali Azen Turgay-Burcu Başyayla çiftinin tek çocuğu.

TURGAY BAŞYAYLA KİMDİR: Özellikle sesiyle ve samimiyetli ile herkesi kendine hayran bırakan ve Turgay Başyayla aslen nereli memleketi neredir? İşte bir dönem oyunculuk ve şarkıcılıkta yapan Turgay Başyayla’nın yaşı ve biyografisi

1976 yılında kömürüyle meşhur Zonguldak şehrinde doğan Turgay Başyayla aslen Çankırılıdır. İlköğretim ve Ortaokul eğitimini Çankırı’da tamamladıktan sonra üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Turgay Başyayla, Doğu Akdeniz Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler bölümü’nü başarılı bir şekilde bitirmiştir.

Hem şarkıcılık hem sunuculuk yapan Turgay 2000 yılında çıkardığı Nazlıcan isimli albümüyle tanınmıştır.

SANAT HAYATI: Turgay Başyayla’nın ilk albümü 200 yılında çıkmıştır. İlk albümü “Nazlıcan” adını taşıyan Turgay Başyayla Türkiye’de pek çok konsere imza attı.

Şarkıcılığın yanı sıra halk oyunları konusunda da eğitim alan Turgay Başyayla Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde halk konseri gerçekleştirmiştir. Bunu geçekleştiren ilk sanatçı olan Turgay Başyayla bir de “Şizofren Aşk” adını taşıyan filmde oyuncu olarak rol almıştır.

2005 yılında “Otel İstanbul” adlı filmde rol alan ünlü şarkıcı daha sonra “Anne ya da Leyla” adını taşıyan bir filmde oynamıştır. Oyunculuk ve tiyatro konusunda eğitimler alan Turgay Başyayla başarılı bir oyunculuk performansı sergilemiştir.

ALBÜMLERİ: Turgay Başyayla’nın albümleri arasında; Nazlıcan, Ben Patlarsam Eğer, Öz, Yediveren, Saçlarını Taramışsın, Sisteki Sesler ve Yedi bulunmaktadır. Turgay Başyayla albümleriyle pek çok dinleyiciyi mest etmeyi başarmış bir sanatçıdır.