BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Salih Müslim için flaş adım! PKK mitinginde görülmüştü...

Türkiye, en son Almanya'nın başkenti Berlin'deki PKK mitinginde görülen terör örgütü elebaşısı Salih Müslim'in tutuklanması ve iadesi için Almanya'dan talepte bulundu... Talep Cuma günü Almanya'ya iletildi.

Abone ol

Terör örgütü PYD'nin eski Başkanı Salih Müslim'in iadesi için Türkiye Almanya'dan tutuklama ve iade istedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Salih Müslüm'ün Almanya'ya gideceğine dair bilgiler gelince tutuklama ve iade taleplerimizi Cuma günü Almanya makamlarına ilettik" açıklaması yaptı.

PKK MİTİNGİNE KATILDI: Salih Müslim, Çekya'da gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra Almanya'ya geçmişti. Müslim son olarak PKK yandaşlarının Almanya'nın başkenti Berlin'de terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının düzenlediği mitinge katılmıştı. Müslim, mitingde bir de konuşma yapmıştı....

İADE TALEBİ CUMA GÜNÜ YAPILDI: Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, Müslim için Almanya'ya tutuklama ve iade başvurusunun Cuma günü yapıldığını söyledi. Bozdağ "Çekya, terör örgütüne destek anlamında bir karar verdi. Bu kararın çıkmasından sonra Salih Müslüm'ün Almanya'ya gideceğine dair bilgiler gelince tutuklama ve iade taleplerimizi Cuma günü Almanya makamlarına ilettik" dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERİ ALMANYA'DA ÇOK RAHAT: PKK, PYD, YPG ve Türkiye'nin aleyhine faaliyette bulunan FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya'da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye'nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye'nin kabul etmesi mümkün değildir.