BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.407,07
HABER /  DÜNYA

BUNLAR AKİL DE GERİ KALANLAR...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Bu ülkede 63 kişi akilse onun dışında kalanlar akılsız mı?" dedi.<br/>Günaydın, partisinin H...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "Bu ülkede 63 kişi akilse onun dışında kalanlar akılsız mı?" dedi.
Günaydın, partisinin Hatay İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında hükümetin belirlediği 63 kişilik akil insan listesinin Başbakan Erdoğan tarafından seçilen kişilerden oluştuğunu, oysa akil insan denilen kişilerin bağımsız olması gerektiğini söyleyerek bu 63 kişilik heyetin sadece AK Parti’nin propagandasını yapan kişilerden ibaret olduğunu dile getirdi.
Hükümetin uyguladığı yanlış dış politikanın sonuçlarını en çok yaşayan şehirlerden birisinin Hatay olduğunu ifade eden Erdoğan, “AK Parti hükümetinin uyguladığı dış politika yüzünden son derece talihsiz bir süreç yaşanıyor. Bu Türkiye’de ve Orta Doğu’da olan olaylarla direkt bağlantılıdır. Hatay bu olumsuzlukların tam ortasında kalmıştır” dedi.
Türkiye’de bugün iki önemli siyasi gelişmenin olduğunu söyleyen Günaydın, bunların başında barış süreci adı altında İmralı’da tutuklu olan Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerin olduğunu, yapılan bu görüşmelerin tüm halkın görüşüne dayanarak yapılmadığını kaydetti.
Gökhan Günaydın diğer bir başka konunun ise, İsrail tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinden dolayı İsrail’in özür dilemesinin arkasında yatan sebepler olduğunu belirtti.
Suriye’de yaşanan son gelişmelerin de ülkedeki iç karışıklığa destek veren ülkeler için tam bir hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade eden Günaydın, Türkiye’den barış süreci kapsamında çekilecek olan PKK terör örgütü mensuplarının Suriye’nin kuzeyi ile Kuzey Irak’a konuşlanacaklarını tahmin ettiğini söyledi.
Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik yapılan çalışmalar olduğunu ifade eden Günaydın, “Bu ülkede insanlar dostça, kardeşçe birlik beraberlik içerisinde yaşamakta, bu kardeşliği bozmak isteyen, bu toprak üzerinden kirli oyunlarını sürdürmeye çalışan dış güçler bu bütünlüğü bozma telaşındalar. Onların amacı kan ve gözyaşını devam ettirmek” diye konuştu.
(İHA)