BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL

Öldürülen gelinin son isteği bakın ne olmuş

İzmir'de eşi tarafından öldürülen Pınar Y'nın babasından son isteği çilek olmuş

Abone ol

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde iki ay önce evlenen Pınar Y.'nin (19), kocası ve kayınbabası tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edildi.

Siyah bir otomobille hastaneye bırakılan genç kadın hayatını kaybetti. Zanlı eş Mehmet Y. (26) ise bugün yakalanarak gözaltına alındı. Talihsiz kadının babası Münir Demir ve amcası Cihangir Demir, olayın duyulmasından sonra Aydın’dan İzmir’e geldi.

Kızıyla en son dün saat 20.10’da konuştuğunu aktaran baba Demir, “Bir sorun yoktu, hattâ çilek istedi. Gece ne olduysa olmuş. Kızım severek evlendi, aile ile bir sorunumuz da yoktu. Bir defa kayınpederini şikayet etti, onunla da konuştuk. Evini, yuvasını terk etmek istemedi.“ dedi.

Amca Demir ise, “Bu çocuğu, kayınvalidesi ve kayınpederi öldürmüş. Belki saat 21.00'de öldürmüşler, saat 03.00’te hastanede ölmedi. Evde demişler, acaba bu bayılmış mı? Baygın halde öyle evde bırakmışlar, bakmışlar saat 03.00 olmuş, çocuk buz gibi olunca götürüp acile koymuşlar. Hattâ kocası, ‘Benim karım vuruldu, öldürüldü.’ demiş. "Öldürdüm.' dememiş. Kim tarafından öldürüldü diye polis müdahale etmemiş. O da kaçmış gitmiş.“ şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, zanlının polisteki ifadesinde itiraf ettiğini söylemesini aktarması üzerine Cihangir Demir, “Hayır yalan söylüyor, dememiş. Gerçeklerin hepsi ortaya çıkar. Bu bir kişinin işi değil. Bence bir hayvan bile bu şekilde öldürülmez. Demek kayınpederi, adi olduğu için yapmıştır. Ailece çocuğu tutmuş öldürmüşler.” dedi.

Olay Yamanlar semti, 1844/17 Sokak, 7/7 numarada saat 03.30'da meydana geldi. Mehmet Y., iki ay önce Pınar Y. ile evlendi. Genç kadın, kocasının ailesiyle yaşamaya başladı. Bugün sabaha karşı ikisi arasında, henüz bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktı. İddialara göre eşini döven Mehmet Y., ağır yaralanınca özel bir hastanenin acil servisine bırakıp kaçtı. Pınar Y., hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İncelemede, genç kadının vücudunda çok sayıda darp izine rastlandı. Pınar Y.’nin ailesiyle irtibata geçen Cinayet Büro Amirliği dedektifleri, delilerin katil zanlısı olarak işaret ettiği damat Mehmet Y.’nin peşine düştü. Zanlı ile cinayete tanık olup polisten gizlediği öne sürülen babası Samet Y., eşi E.Y., kızları P.Y. ve S.Y. de gözaltına alındı. Zanlı Mehmet Y.’nin polise. “Pınar’ı ben öldürdüm.” diyerek suçunu itiraf ettiği bildirildi. Katil zanlısı ve diğer şüphelilerin, sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.