BIST 10.657
DOLAR 32,17
EURO 35,02
ALTIN 2.433,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bahçeli'ye çok fena patladı

Kayseri'de akil insanlara yönelik saldırıya tepki gösteren Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi hedef aldı. Bahçeli için 'kayışı koptu' dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan kelimenin tam manasıyla patladı. 'Seni oraya bostan korkuluğu olarak mı koydular" dediği MHP lideri Devlet Bahçeli için 'kayışı koptu' yorumunda bulundu.

Bahçeli'yi, Türkiye'yi 80 öncesine taşımakla suçlayan Erdoğan, "Kim ki 1980 öncesi manzarayı bugüne taşımaya kalkışırsa hukuk karşısında bedelini en ağır şekilde öder" dedi.

PKK ve süreçle ilgili eleştiriler kaleme alan yazarlara da kızan Erdoğan, "3-5 tane çapulcu' sözünü kulladı.

Başbakan Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu. İşte o konuşmadan öne çıkanlar:


SENİ ORAYA BOSTAN KORKULUĞU OLARAK MI KOYDULAR

Şimdi MHP Genel Başkanı çıkmış koalisyon döneminde kendi bakanlıklarının temiz olduğunu iddia ediyor. İyi de Sayın Bahçeli sen o hükümetin ortağı, Başbakan Yardımcısı değil miydin? Seni oraya bostan korkuluğu olarak mı koydular? Ülke hızla uçuruma doğru sürüklenirken, hangi tepkiyi gösterdin, hangi tavrı aldın?

Devlet Bahçeli, ekonomide dış politikada, iç politikada bu milletin başını öne eğdiren, bu milleti dünya karşısında mahcup duruma düşüren kişinin ta kendisidir

BAHÇELİ'NİN KAYIŞI KOPTU

Sayın Bahçeli'nin zihniyle dili arasındaki kayış koptu. 1999'da, 'MHP ile koalisyonu içime sindiremiyorum' diyen hanımefendiye ağzını açmayan, tıpış tıpış gidip koalisyona ortak olan, o gün kuzu kesilen Sayın Bahçeli, bugün aslan postunda bize kükrüyormuş gibi yapıyor. Bugün bize karşı yaptığı şovu 1999'da yapamadı.

AĞLATMAK GÜLDÜRMEKTEN DAHA KOLAYDIR

Sürece ilişkin kırmızı çizgilerimizi milletimizle paylaştık. Bozmak tamir etmekten daha kolaydır. Çatışma uzlaşmaktan daha kolaydır. Ağlatmak güldürmekten daha kolaydır. İftira doğrudan daha hızlı yayılır. İstismar samimiyetten daha hızlı yayılır. AK parti olarak kolay olanı değil zora talip olduğumuzu belirtmiştik.

Yolun uzun olduğunu sinirlerimizin çelik gibi olması gerektiğini belirtmiştik. Biz zor olanı yapıyoruz, muhalefet kolay olanı yapıyor. Onlar, ölmenin ve öldürmenin ağlamanın ve ağlatmanın tarafını tutuyor. Biz ise yaşamanın ve yaşatmanın, gülmenin ve güldürmenin tarafında duruyoruz.

BU NE DENSİZLİKTİR

Malum yavru muhalefetin il başkanı da içinde olmak üzere tehditler, hakaretler, her türlü şeyleri söyledikten sonra bir grup Türk bayağı açıyor, bir grup İstiklal Marşı söylemeye başlıyor. Burada gelenlerin hangisi İstiklal Marşı'na karşı, hangisi Türk bayrağına karşı. Bu ne densizliktir. Dert başka, dedim ya kolay olanı seçiyorlar.

BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ

Bunlar Sivas'ın ötesine geçemediler. Hakkari'ye gidip bir toplantı yapamadılar, Van'a gidip bir toplantı yapamadılar. Liderleri Ankara'da konuşur. Bursa'da gider 'vur da vuralım, öl de ölelim' diyenlere karşı, 'onun da zamanı gelecek, o zaman gereğini yapacağız' diyecek kadar siyasetten, birlikten ve beraberlikten uzak bir insan. Onlar yalanla iftirayla sanal tehdit ve korkularla fitneyle tahrikle hareket ederken, biz doğrularla gerçeklerle umutlarla kardeşlik ve dayanışma ile hareket ediyoruz.

KILIÇDAROĞLU'NA "BARIŞ LAFLA OLMAZ" TEPKİSİ

Anamuhalefet, 'barışı kim istemez' diyor. Tamam da barış lafla istenmez icraatla istenir. Uygulamayla istenir. Bir taraftan karşısında duracaksın. Bariyer oluşturacaksın, öbür taraftan da sıkılmadan 'ben barışı istiyorum' diyeceksin. Bu iş lafla olmaz. 'Bal, bal' demekle, ağız tatlanmaz, balı yersen ağız tatlanır.


BAŞBAKAN TC İÇİN NE DEDİ?


Başbakan Erdoğan, T.C.'nin tabelalardan kaldırılması kararından vazgeçen Sağlık Bakanlığı'nı eleştirdi. (DEVAMI)

ERDOĞAN'IN KISIK SESİYLE ETTİĞİ DUA

3-5 TANE ÇAPULCU KÖŞE YAZARLARI

Nasıl çözdüğümüz konusunda kırmızı çizgilerimizi tekrar tekrar vurguladık ve bu çizgilerinn asla aşılmayacağınıı defalarca anlattık. Hiçbir pazarlığın içinde değiliz, olmayız. 3-5 tane çapulcu köşe yazarının yazısı, benim milletimin beklentisi olmamalı. Biz ne diyorsak milletimiz ona baksın, ona inansın. Onların derdi çözüm sürecine bariyer oluşturmaktır. Onlar hiçbir zaman bu ülkede barışı istemediler, ister göründüler.

HAİNLER

Milletin fertleri arasına zafer gibi, yenilgi gibi fitne sokmaya çalışanlar hainlerdir. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir şekilde dize getirilemeyeceğini herkes bilmelidir.

Tabiatta herşey zıddıyla varlık gösterir. Varlık olduğu için yokluk vardır. Artı olduğu için eksi vardır. Kuzey olduğu için güney vardır. Terör meselesinde aynen bu şekilde görürsünüz. Allah herşeyi zıddıyla yaratmıştır ki kıymeti bilinsin.

TERÖR OLMAZSA MHP, CHP VE BDP OLMAZ

CHP ve MHP mevcut politikalaını değiştirsin terör olmaz. Bunlar 30 yıl boyunca birbirlerini beslediler. Terör vurdu MHP istismar etti sorun büyüdü. CHP inkarcı zihniyeti yaşattıkça sorun büyüdü. Terör olduğu için BDP ortaya çıktı, varlığını idame ettirdi.

Bu ülkenin gündeminden terörü çıkardığımızda, CHP, MHP ve BDP'nin bu yönetimlerle, bu söylemlerle, bu politikalarla ayakta kalabilmesi asla ve asla mümkün değildir.

MHP'NİN 3.5 YILDA AÇTIĞI ÇUKUR

Terörü söküp çıkardığımızda MHP'den geriye ne kalacak? Ekonomi, dış politika mı kalacak, sosyal politikalar mı kalacak?

Onların 3.5 yılda açtıkları çukuru kapatmak için 10 yıldır mücadele veriyoruz. Batık bankalardan doğan zararı kapatmamız 10 yıl sürdü. 3.5 yıl iktidarda kaldılar, 35 yılda kapanmayacak yaralar açtılar.

İlk kez açıklıyorum. Milli bankamız Merkez Bankası'nın döviz rezervi, dün itibarıyla yine bir rekor kaydetti ve 130 milyar dolara ulaştı. Onlar bize 27,5 milyar dolara devretti. Bizim şimdi ulaştığımız rakam 130 milyar dolar.

AKİL İNSANLARA YÖNELİK SALDIRILAR

Duruşuyla, fikirleriyle, politikalarıyla hiçbir varlık gösteremeyen Devlet Bahçeli, şu anda sokakları tahrik etmek, 1980 öncesi manzaraları bugüne taşımak için elinden geleni yapıyor. Bir avuç çapulcunun çeşitli illerde, Akil İnsanlar Heyetine yönelik saldırılarını biz sabırla takip ediyoruz

ŞEHİRDE EŞKİYALIĞA GÖZ YUMMAYIZ

Terör biterken başka bir terörün sokakları esir almasına asla izin vermeyiz. Bahçeli'nin gençleri sokağa salmasına asla müzade etmeyiz.

Kim ki 1980 öncesi manzarayı bugüne taşımaya kalkışırsa hukuk karşısında bedelini en ağır şekilde öder. Dağda terör biterken şehirde eşkiyalığa göz yummayız. Tahrik olaylarına daha duyarlı daha dikkatli olmalarını buradan hatırlatmak istiyorum.

Kayseri'deki bir avuç çapulcunun çirkin tavrına rağmen Kayseri halkı muhabbetle karşılamıştır.

Bize nasıl çözeceksiniz, terör bittikten sonra ne olacak diye soruyorlar. CHP ve MHP bu iki soruyla milletin zihninin bulandırmaya çalışıyor. CHP'nin de MHP'nin de terörün bitmesi sonrasına ilişkin tüm iddiaları yalandır, iftiradır, asılsızdır. Terörün bitmesiyle Türkiye'de bitecek olan, istismar siyasetinden başka hiç birşey değildir

TERÖR BİTTİKTEN SONRA MUTLULUK OLACAK

Terör bittikten sonra güzel olacak güzellik olacak mutluluk olacak. Ölümü gösterip sıtmaya razı olmak.

Terörün olduğu yerde sağlıklı düşünme zemini olabilir mi? Terörün olduğu yerde sağlıklı siyaset olabilir mi?

İşte bu Bahçeli hiçbir zaman bu ülkeyi yöneten siyasilere görüşme için randevu vermiyorsa bu onun zihniyetini ortaya koyar. 3 defa ben istedim, ana muhalefet lideri de istedi ama görüşmedi.  Çünkü bunlar masada oturup konuşmasını bilen zihniyet değil.

Sağlıklı düşünme zemini olacak, sağlıklı diyalog ve muhasebe zemini olacak. Daha fazla refah istikrar olacak. İşsizlik azalacak, gelir uçurumu azalacak ve demokrasi güçlenecek.

AK PARTİ'NİN ELİNE SU DÖKEMEZLER

AK Parti iktidarda olduğu sürece Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine asla halel gelmez. Milliyetçilik konusunda, vatanseverlik konusunda, birliğimiz, kardeşliğimiz, bayrağımız konusunda ne CHP ne de MHP, AK Parti'nin eline su dökemez.

Terörün bitmesiyle Türkiye'nin kaybedeceği tek şey, ufuksuz ve vizyonsuz genel başkanlardır. 76 milyonun tamamına sesleniyorum: İçiniz rahat olsun, hiç üzülmeyin, gönlünüz rahat olsun, zihniniz rahat olsun, tamamen ama tamamen müsterih olun, AK Parti iktidarda olduğu sürece Türkiye kaybetmez, her zaman kazanır, hiç endişe etmeyin