BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

TÜRK HALKI, ASKERİ İLE GURUR DUYABİLİR

İSAF Sözcüsü General Gunter Katz, Afganistan’da görev yapan Türk askerlerinin "çok iyi işler" başardığını belirterek, Türk halkının askerl...

Abone ol

İSAF Sözcüsü General Gunter Katz, Afganistan’da görev yapan Türk askerlerinin "çok iyi işler" başardığını belirterek, Türk halkının askerleri ile gurur duyabileceğini söyledi.
İHA’nın Kabil ofisini ziyaret eden General Katz, Türk birliğinin Afganistan’da yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsederek, "Türk Askeri Afganistan’da çok iyi işler başarıyor, bu yüzden Türk halkı askerleriyle gurur duyabilir" dedi.
General Katz ayrıca, Afgan güçlerinin eğitimi için İSAF güçlerinin 2014 sonrasında Afganistan’da kalmaya devam edeceğini ve Afganista’nın 2014 sonrasında da yalnız bırakılmayacağını belirtti.
Afgan Hava Kuvvetleri’nin şu an görevini tam olarak yerine getirmeye hazır olmadığını belirten General Katz, hava kuvvetlerinin İSAF’ın da desteği ile 2016 veya 2017 yılına kadar hazır hale gelerek, kara kuvvetlerinin operasyonlarına yardımcı olacak konuma getirileceğini belirtti. General Katz 2012 yılında, İSAF kayıpları azalırken, Afgan güçlerinin kayıplarındaki artışın, ülkenin kontrolünün yüzde 85’lik bir bölümünün Afgan güçleri tarafından üstlenilmesinden kaynaklandığını ifade etti.
General Katz daha sonra İHA’nin Kabil ofisi’nin gezerek, faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Afganistan’da şu an 100 bin İSAF askeri görev yapıyor. Bu güçlerin büyük bir çoğunluğunun 2014 sonunda Afganistan’dan ayrılması planlanıyor. ABD ve İngiltere başta olmak üzere bir çok ülke Afgan güçlerinin eğitiminin katkıda bulunmak için Afganistan’da kalmayı planlıyor.
(İHA)