BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.409,96
HABER /  DÜNYA

HAKKARİ’DE PATLAMA: 1 YARALI

Hakkari’de meydan gelen patlama sonucu 1 kişi yaralandı.<br/>Edinilen bilgiye göre olay, şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari mer...

Abone ol

Hakkari’de meydan gelen patlama sonucu 1 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre olay, şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari merkez Ördekli köyünde meydana geldi. Geçimini çobanlık yaparak sağlayan Cemil Yiğit (38), sürüyle ilerlerken bir patlama meydana geldi. Aniden yere yığılan Yiğit, telefonla yakınlarını arayarak yardım istedi. Yakınlarının durumu önce 112 Acil Servis, daha sonra da Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na bildirmesi üzerine olay yerine helikopter gönderildi. Helikopterle olay yerinden alınan Yiğit, önce Hakkari Fatih Kışlası’na, buradan da ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Olayı duyan yakınları hastaneye akın ederken, sağ ayağının bilekten koptuğu iddia edilen Yiğit tedavi altına alındı.

"KÖYÜN ÇEVRESİNDE MAYINLAR VAR"
Acil servisin önünde bekleyen Cemil Yiğit’in yakınlarından Naif Kahraman, bölgede halen mayınların olduğunu belirterek, ”Köyün çıkışına 500 metre mesafede meydana gelmiştir. Köyün çevresinde mayınların olduğunu defalarca yetkilileri söyledik ancak dinleyen olmadı. Daha önce de aynı bölgede mayın patlaması oldu. Hayvanlar telef oldu ve yaralılarımız oldu. Burası gece gündüz gezdiğimiz, halka açık bir alandır. Bakın çobanlıkla geçimini sağlayan eniştemiz bugün mayın patlaması sonucu yaralandı. Başka kişilerin ölmemesi ve yaralanmaması için bölgedeki mayınların temizlenmesini istiyoruz. Patlamanın olduğu bölge daha önce karakol olarak kullanılıyordu. Bu mayınların temizlenmesi gerekiyor” dedi.
(İHA)