BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bunaltan sıcak meğer rekor kırmış

Dün İstanbulluları bunaltan sıcak kaç derece ölçüldü dersiniz?

Abone ol

Dün özellikle İstanbul cayır cayır yandı. Nefes alamayan İstanbullu kendini park ve sahil kenarlarına attı. Pazar günü Sarıyer'de 30.1, Kartal'da 28.6 derece sıcaklık ölçüldü.

İstanbul'un arşivlere giren en sıcak mart günü 12 yıl önce, 2001 yılında yaşanmış, 26 Mart 2001 de 26.8 derece sıcaklık ölçülmüştü.

Doğan Haber Ajansı'nın meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlediği bilgilere göre Pazar günü İstanbul'un bazı ilçe ve noktalarında ölçülen sıcaklıklar şöyle oldu. Eminönü 27.4, Kilyos 27.6, Pendik 27.7, Kartal 28.6 ve Sarıyer 30.1.

EN SICAK ZOGULDAK, EN SOĞUK BİTLİS

Türkiye genelinde ölçülen değerlere göre ise en sıcak il Zonguldak, en soğuk il Bitlis oldu. Zonguldak'ta sıcaklık 32 dereceye kadar çıktı. Bitlis'te ölçülen değer ise 10.2 derece oldu.

LODOS DEVAM, ÇARŞAMBA GÜNÜ YAĞMUR VAR

Haftasonu sıcaklıklarının yüksek gerçekleşmesinde rol oynayan güney yönlü rüzgarların bugün ve yarın da devam edeceği öngörülüyor. Çarşamba günü ise sadece İstanbul değil Marmara ve Ege'nin büyük bölümünü etkisi altına alacak yağış bekleniyor.

GECEYARISI TRAKYA SABAH İSTANBUL

Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan geceyarısından itibaren Edirne ve çevresinde gözlenecek yağışların, sabah saatlerinden itibaren İstanbul dahil tüm Marmara ve Ege bölgesinde etkili olacağı öngörülüyor. Geniş alanda gözlenecek yağmurun İstanbul, Çanakkale ve Balıkesir'de diğer bölgelere göre daha etkili olacağı tahmin ediliyor.