BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İngiltere'nin değiştiği gün

İngiltere genelinde bugün uygulanmaya başlanan sosyal yardım sistemindeki kesinti ve değişiklikler, çok sayıda insanı etkileyecek.

Abone ol

Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon hükümetinin bütçe açığını gidermek ve ekonomiyi iyileştirmek için sağlık, adalet, vergilendirme, sosyal yardım, ulusal sağlık sistemi gibi konulardaki kemer sıkma önlemlerinde bu ay uygulamaya geçilecek.

Bu çerçevede, devlet yardımlarına sınırlamalar getirilecek. Çalışma yaşı olan 16-64 yaş grubundaki kişilere ve ailelere verilen devlet yardımı azaltılıyor. Buna göre, devlet çocuk sayısı kaç olursa olsun ailelere haftalık 500 sterlinden fazla yardım etmeyecek. Bu durumun İngiltere, İskoçya ve Galler'de yaklaşık 50 bin hane halkını olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Belediye konutlarında oturan aileler de kesintilerden olumsuz etkilenecek. Evinde bir boş odası olanların belediye yardımının yüzde 14'ü, birden fazla boş odası olanların ise yüzde 25'i kesilecek. Bu uygulamanın iki yıl içerisinde vergi mükelleflerine yaklaşık 500 milyon sterlin kazancı olacağı bildiriliyor.

2 MİLYON KİŞİ BELEDİYE VERGİSİ ÖDEYECEK

Değişiklikler kapsamında belediye vergisi yardımı da kesilecek. Buna göre ülke genelinde yaklaşık 2 milyon kişi ilk kez belediye vergisi ödeyecek. 

İngiliz basını değişiklikleri ''İngiltere'nin değiştiği gün'' gibi manşetlerle duyururken, muhalefetteki İşçi Partisi ile bazı yardım kuruluşları yeni düzenlemelerin ülkede özellikle evsizlerin sayısını arttıracağına dikkati çekiyor. Yeni düzenlemelerin ülke genelinde protesto gösterilerine neden olması bekleniyor.