BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'Çarkçı Kemal'i unuttu!

Kemal Kılıçdaroğlu Çarkçı Kemal kitabı yazarı Süleyman Yeşilyurt hakkında açtığı davayı unuttu!

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki SSK döneminde yolsuzluklarının anlatıldığı Çarkçı Kemal kitabına açtığı dava için harç parasını yatırmayınca dava düştü.

Star gazetesinin haberine göre ‘Hayır’ kampanyası yaptığı referandumda seçmen kütüğüne kaydolmayı unuttuğu için oy kullanamayan Kılıçdaroğlu, 100 bin lira istediği davada harcı yatırmayı unutunca dava düştü.

‘ÇARKÇI KEMAL’ DAVASI UNUTKANLIĞA KURBAN GİTTİ VE DÜŞTÜ!

12 Eylül Anayasa referandumunda aylarca ‘Hayır’ kampanyası yaptıktan sonra seçmen kütüğüne kayıt yaptırmayı unuttuğu için oy kullanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yine büyük bir unutkanlık yaptı. Hakkında yazılan ve çok ağır iddiaların bulunduğu “Çarkçı Kemal” kitabına 100 bin liralık dava açan Kılıçdaroğlu’nun unutkanlığı nedeniyle düşüyor. Kılıçdaroğlu’nun avukatları hakimin uyarısı ve 14 gün ek süre vermesine rağmen 370 TL’lik harç parasını 18. gün yatırdı.

YAZARDAN 100 BİN LİRA İSTEMİŞTİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu, hakkında ‘yolsuzluk’, ‘terör örgütü üyelerini SSK Genel Müdürlüğü kadrolarına yerleştirme’ gibi ağır iddialar içeren “Çarkçı Kemal” kitabının yazarı Süleyman Yeşilyurt hakkında 100 bin TL’lik tazminat davası açmış ve kitabın tüm gelirinin tarafına verilmesini istemişti. Kılıçdaroğlu, kitaba yayın yasağı da istemiş ve Şubat 2011´de piyasaya çıkan kitabın “genel seçimler öncesi CHP’yi zor durumda bırakmaya yönelik olduğu”nu ileri sürmüştü.

'AVANSI YATIRACAĞIZ' DEDİ AMA...

Yazar Süleyman Yeşilyurt ise soruşturma aşamasında, tazminata konu iddiaların hepsinin belgeli olduğunu ifade etmiş ve tüm belgeleri savcılığa sunmuştu. Tazminat davasının görülme aşamasında Ankara 13. Asliye Hukuk Mahkemesi, rutin bir prosedür olarak tarafların ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılması için gider avansı yatırılması gerektiğini, bunun yatırılmaması nedeniyle müzekkere yazılmadığı belirtti. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu’nun avukatı Elif Tığlı, avansı yatıracaklarını beyan etti.

HAKİM 14 GÜN SÜRE VERMİŞTİ

Tarafları dinledikten sonra ara kararını açıklayan Hakim İsmail Ulukul, Kılıçdaroğlu’nun avukatına 370 TL olan yargılama avansını yatırması için duruşma gününden itibaren 14 gün süreyle kesin mehil verilmesine, bu süre içinde avansı yatırmadığı takdirde dava şartı yokluğu nedeniyle davanın reddine karar verileceği hususunun davacı vekiline ihtarına karar verdi. Tarafların ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılması için müzekkere yazılmasını isteyen mahkeme masrafın avanstan karşılanmasına karar verdi.

PARA 18 GÜN SONRA YATIRILDI

Gider avansının yatırılması için mahkemenin verdiği 14 günlük kesin süreyi dikkate almayan Kılıçdaroğlu’nun avukatları, 370 TL’yi 18 gün sonra yatırdı. Bu gecikme nedeniyle kesin ihtar yapılan ara karar yürürlüğe girmiş oldu. Karar gereği bugünkü duruşmada dava reddedilecek. Böylece, Kılıçdaroğlu’nun en yüksek miktarda tazminat istediği dava da unutkanlık sonucu düşmüş olacak.

UNUTMAK BİR TAKTİK Mİ?

Çarkçı Kemal isimli kitaba konu olan iddiaların büyük kısmı 1990’lı yıllarda hazırlanan ve Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde yasa dışı terör örgütü mensuplarını yoğun biçimde kuruma yerleştirdiği şeklindeki resmi rapor oluşturuyordu.

Raporu haber yapan ilk gazeteci Adem Yavuz Arslan hakkında Kılıçdaroğlu dava açmış, yargılama sırasında mahkeme böyle bir rapor olup olmadığını Başbakanlık’a sormuştu. Başbakanlık’tan rapor mahkemeye gönderilince, Kılıçdaroğlu’nun avukatları dava Yavuz lehine sonuçlanıp rapor tescil edilmesin diye duruşmalara katılmamış ve dava düşmüştü.

Kılıçdaroğlu’nun 370 TL’yi yatırmayıp bu davanın da düşmesine sebep olmalarında aynı taktik hamlenin sergilenmiş olabileceği iddialar arasında.