BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bulgarlar Türk balıkçıyı öldürdü

Bulgar sahil güvenlik ekipleri, Bulgaristan karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle Türk balıkçıyı öldürdü.

Abone ol Bulgar sahil güvenlik ekiplerinin, Bulgaristan karasularını ihlal ettiği ve kaçak avlandığı gerekçesiyle bir Türk balıkçı teknesine ateş açması sonucu Yalçın Ercan adlı balıkçı hayatını kaybetti.

Bulgaristan Sahil Güvenlik Komutanlığından edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 06.30'da bir Türk balıkçı teknesinin Bulgaristan karasuları içinde, Rezve deresi açıklarında avlandığı ihbarı geldi. Olay yerine giden sınır polisi botunun tekneye yanaşmasından sonra Türk balıkçılar ile sınır polisi arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışma sonunda Türk balıkçılar olay yerinden kaçmaya çalıştı.

Bu sırada elinden yaralandığı belirtilen bir sınır polisi, Türk balıkçılara ateş etmeye başladı. Vurulan Yalçın Ercan adlı balıkçı, Tzarevo hastanesine kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Olaya el koyan askeri savcılık, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğünü; hem balıkçılar, hem de ölüme neden olan polis hakkında dava açılacağını bildirdi.

Bu arada olayla ilgili olarak Türk-Bulgar ortak sınır komisyonunun yarın toplanacağı ve olayı araştıracağı öğrenildi.

Öte yandan dün de Varna bölgesinde Şabla burnu açıklarında yine bir Türk balıkçı teknesinin, kaçak avlandığı ve Bulgar karasularını ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonulduğu bildirildi. Teknedeki 10 Türk balıkçı, Balçık kentinde gözaltında tutuluyor.