BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fıkra gibi resmi yazışma

Resmi kurumlar arasındaki yazışmalarda bazen ancak fıkralara konu olabilecek hatalar yapılıyor.

Abone ol Bunlardan biri de Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı ile Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında yaşandı.

Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı "yangın çıkartma" suçundan aranan Mesut T.'nin bulunması için Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir yazı gönderdi. Zanlının adresini de veren Savcılık, zanlının ifade için getirilmesini talep etti.

Gerekli tahkikatı yapan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü, bir hafta sonra Üsküdar Savcılığı'na cevap gönderdi. Emniyetin cevabını okuyan adli personel şaşkınlığa uğradı. Çünkü, emniyetin gönderdiği açıklamaya göre savcılığın bulunmasını istediği "Yangın Çıkartman" taşınmıştı.

Emniyet, soyadı olarak kullandığı "Çıkartman"ı da özellikle büyük harfle yazmıştı. Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdiği ilgili yazısı şöyle:

"Adı geçen Yangın ÇIKARTMAN isimli şahsın evrakta belirtilen adresinden taşınarak gittiği, çevrede ismi geçenin nereye gittiğini bilenin olmadığı gibi yeni adresini de bilene rastlanılmadığı, yaptırılan araştırmadan anlaşılmış olup konu ile ilgili düzenlenen memur tutanağı ile muhtarlıktan alınan terk belgesi evrak ekinde sunulmuştur."