BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

Bülent Tezcan kimdir nereli Erdoğan'a ne dedi sözleri

Bülent Tezcan Tekirdağ'da yaptığı konuşma sebebiyle olay yarattı. Peki Bülent Tezcan kimdir, aslen nerelidir , Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan için ne söyledi de olay oldu. İşte Bülent Tezcan hakkında merak edilenler ve Erdoğan sözleri;

Abone ol

Bülent Tezcan Tekirdağ'ın Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'a destek vermek için gittiği kentte Erdoğan için olay sözlere imza attı.Aslen Samsunlu olan Bülent Tezcan CHP Genel Başkan yardımcısı ve parti sözcüsü.

Peki Bülent Tezcan kimdir aslen nereli : Aydın milletvekili olan Bülent Tezcan aslen Samsunlu. 18 Mayıs 1965’te tarihinde dünyaya gelen Bülent Tezcan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. 1990 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışan Bülent Tezcan, çok sayıda demokratik kitle örgütünde üye ve yönetici olarak çalıştı. Kuşadası İlçe Başkanlığı ve iki dönem Aydın İl Başkanlığı görevlerini sürdüren Bülent Tezcan, evli ve iki çocuk babası. Tezcan, orta düzeyde İngilizce bilmektedir. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın milletvekili olarak meclise giren Bülent Tezcan, 30 Temmuz 2012 tarihinde CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden sorumlu genel başkanlığı görevine başladı. Bülent Tezcan 2015 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili olarak seçilmiştir.

Bülent Tezcan Erdoğan için ne dedi? : Hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan soruşturma başlatılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ı savunmak için yaptığı konuşmada Bülent Tezcan şu sözleri söyledi:

-"Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi- demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de".

Tezcan, şöyle devam etmişti:

"Yargı yargı gibi davranırsa, yargı emir ve talimat almazsa, yargı gerçekten hukuk, vicdan ve adaletle hareket ederse istediği belediye başkanını, istediği ilçe başkanını ifadeye çağırır. Kimsenin buna birşey dediği yok. Ama yukarıdan aldığın emirle, suç olmayan bir sözü suçmuş gibi gösterip bizim belediye başkanlarımız üzerinden, bizim ilçe başkanlarımız üzerinden vatandaşı korkutma hesabı içerisindeysen, sana pabuç bırakmayacağız. Yargı bağımsızlığını en çok biz istiyoruz. Bütün siyasi mücadele tarihimiz, yargının bağımsız olması davasını savunmakla geçti."

Olay olan sözlerinin tamamı
Eşkinat'ın ilçe kongresinde yaptığı bir konuşma nedeniyle ifadeye çağrıldığını aktaran Tezcan olay yaratan şu sözleri söyledi:
-"Çıkmış konuşmuş. Ne demiş? Dedi demedi, ayrı bir tartışma. Onun savunmasını avukatlar yapar. İddiayı söylüyorum. Ne demiş? 'Faşist diktatör' demiş. İddia bu. Ekrem başkan, onu dedi demedi, ben onu bilmem ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum; Recep Tayyip Erdoğan faşist diktatördür.  Şimdi bundan rahatsız oluyor. Velev ki dedi, niye rahatsız oluyorsun? 'Ben partili Cumhurbaşkanı olacağım' diye ortalığı ayağa kaldıran ben miydim? Herkes hakkında konuşan, herkese bulaşan ben miyim? Sana başkalarına laf söyleme hakkı var. Senin için mübah da bize haram mı? Bize haramsa biz bu haramı işlemeye devam edeceğiz."

Tezcan, istifası istenen belediye başkanlarına ilişkin değerlendirmede bulunarak, "Diyor ki 'Eğer istifa edersen, ben bu dosyaları kapatırım.' diyor. Nasıl kapanacak? Suç ortadan kalkacak mı? O belediye başkanı görevi suistimal suçu işlediyse, görevi ihmal suçu işlediyse, başka bir suç işlediyse zimmet, irtikap, ihtilas, rüşvet her neyse-yaptı demiyorum-yaptıysa nasıl örteceksin o dosyayı istifa etti diye? Demek ki örteceksin. Bu bir çirkin, kirli pazarlık değil midir?" diye konuştu.