BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,92
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA

Türel, "istifası istendi" dedikodusunu yayan bürokratı affetmedi

"Menderes Türel'in de istifası istendi" dedikodusunun nasıl çıktığının peşine düşen Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, o dedikodunun kaynağı Genel Müdür Murtaza Tamyürek'i belediyeden gönderdi.

Abone ol

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ekdağ'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murtaza Tamyürek, "Türel'i istifasını istemek için Ankara'ya çağırdılar" söylentisinin kaynağı olduğu gerekçesiyle görevden alındı.

TBMM'de yeni çıkarılacak yerel yönetimlerle ilgili kanun tasarısı konusunda görüşünün alınması için İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara'ya çağrılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Menderes Türel hakkında "Ankara'ya çağrıldı, istifası isteniyor" söylentisi çıkarıldı. Türel'in önceki gün açıkladığı söylentinin kaynağı olan bürokrat belli oldu.

BELEDİYE ŞİRKETİNİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÇIKARMIŞ

Başkan Türel'in Ankara'ya yasama göreviyle ilgili çağrıldığını bilmesine rağmen istifa iddiasını çıkaran ismin, belediye iştiraki Ekdağ'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Genel Müdürü Murtaza Tamyürek olduğu ortaya çıktı.

"MADEM DEDİKODUYU ÇIKARDI
O ZAMAN İSTİFASINI VERSİN..."

Söylentinin kaynağının Tamyürek olduğunu iki ayrı bürokrattan doğrulatan Başkan Türel, "Madem istifa etmem için Ankara'ya çağrıldığımı söylemiş, o zaman kendisi istifasını versin" talimatı verdi. Başkan Menderes Türel'in bu talimatıyla Tamyürek görevden alındı. Tamyürek'in yerine Genel Müdür yardımcılarından biri, geçici süreyle vekaleten atandı.

Görevden ayrıldığını doğrulayan Murtaza Tamyürek ise "Emekliliğim doldu, emekliliğimi istedim" dedi.

Menderes Türel'in de istifası mı istendi? İlginç çıkış...