BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,77
ALTIN 2.402,99
HABER /  DÜNYA

Bülent Ecevit, doğum gününde kabri başında anıldı

Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, 88. doğum gününde Devlet Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. <br/>DSP Genel Başkanı Masum Türker, merhu...

Abone ol

Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, 88. doğum gününde Devlet Mezarlığı’nda kabri başında anıldı.
DSP Genel Başkanı Masum Türker, merhum Bülent Ecevit’in yıllarca uğraştığı özgürlükleri tekrar getirmek, baskıyı ortadan kaldırmak, işçi haklarını, emekçilerin haklarını tekrar tesis ettirmek için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
Merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit, 88. doğum gününde Devlet Mezarlığı’nda kabri başında anıldı. Anma programına DSP Genel Başkanı Türker, DSP Başkanlık Kurulu Üyeleri, Parti Meclisi Üyeleri, Ankara İl Örgütü Üyeleri ve partililer katıldı. Merhum Ecevit’in kabrine Çelenk konulmasının ardından dua edildi.
Ecevit’in kabri başında bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Türker, "Bugün seninle birlikte Demokratik Sol Parti’nin de yeniden doğuş günlerini yaşadığımızı sana bildirmek istiyorum. DSP kurulduğunda herkes önce iki kişilik parti denildi. Bülent Ecevit gitti mi parti biter denildi. Vefat ettin, parası bitince parti biter denildi. Para da bitti ama demokratik solcular senin bize aşıladığın ideoloji ile kendi imkanlarıyla tıpkı kurduğun gibi partinin yeniden doğumunu birlikte adım atarak sağladılar" dedi.
Türker, Merhum Ecevit’in yıllarca uğraştığı özgürlükleri tekrar getirmek , baskıyı ortadan kaldırmak, işçi haklarını, emekçilerin haklarını tekrar tesis ettirmek için mücadele etmeye devam edeceklerini vurgulayarak şöyle devam etti:
"Türkiye şu anda senin düşündüğünün, beklediğinin ötesinde her geçen gün daha da geriye giden daha geriden gelen bir toplum anlayışıyla karşı karşıyadır. Toplumun anlayışını aslında halkımız benimsemiyor. Ama halkımıza böyle bir toplum anlayışını dayatmak için hükümetimiz her geçen gün bir yenilikle karşımıza çıkıyor. Yasakların arttığı, toplumun artık özgür olmadığı, insanların özgürlüğünü kaybettiği ve senin de dediğin gibi ’özgür bir toplumun olmadığı bir yerde özgür olmayan bir basın kamuoyu görevini yapmadığı’ bir zaman diliminde yaşıyoruz."
Türkiye’nin dış politikada geriden gittiğini ve bütün komşularıyla iyi ilişkilerini kaybettiğine dikkat çeken Türker, " Senin döneminde ’biz komşularımızın öldürülmesine göz yummayız deyip’ sivil bir darbe ile hükümetin 57. hükümetin uzaklaştırılmasına bile razı olduğumuz Irak’ta bir milyonun öldürdüğü yetmiyormuş gibi Suriye’deki Müslümanların öldürülmesine de Türkiye’yi yönetenler neden oluyor" ifadesini kullandı.
Türkiye’de inançlara saygılı laiklik anlayışı ile toplumla barışık olan Demokratik Sol Parti’nin modern yönetimin gereği olan laikliği toplumunun değerleri ile kavga etmeden yine savunmaya ve yürütmeye inançlı olduğuna dikkat çeken Türker, sindirilmiş bir toplumda özgürlüğü yeniden tesis etmek için mücadele verdiklerini kaydetti.
Özgürlükten ve refahtan söz edebilmek için baskılara baş kaldırmak gerektiğini söyleyen Türker, "Biz demokratik solcular bu başkaldırı gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.
Türker. Demokratik Sol Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti var oldukça, Dünya var oldukça devam edeceğini ifade ederek "Ruh şad olsun, Doğum gününde özgürlüğü, vatan sevgisini ve Atatürk’ü hatırlattığın için vatan milliyetçiliğine dair olan Türk milliyetçiliğinin devamını sağlayacağımızı vurgulama imkanı verdiğin için sana minnettarız" diye konuştu.

NAZMİYE DEMİREL’İN VEFATI
Törenin sonunda basın mensuplarının 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatı ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Türker, "Hep gündemde ama kendini göstermeyen bir yapıda olmuştur. Bütün hanımlara örnek olmuştur" dedi.
Vefatı, duyduktan sonra telgraf gönderdiğini ifade eden Türker, taziye için de arkadaşları ile birlikte gideceğini ifade ederek, "Tekrar Allah rahmet eylesin diyorum ve Sayın Demirel’e sabır diliyorum. Onun ömrünün daha da uzun olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)