BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

İran Esad için kesenin ağzını açtı

İran, Esad için artık tüm ağırlığını koyuyor. Bunun için kesenin ağzını açtı. 4 milyar dolarlık para çıkarttı.

Abone ol

Suriye'deki Esad rejimine en büyük siyasi desteği veren İran, kesenin de ağzını açtı. Tahran'ın Suriye'ye 4 milyar dolar değerinde kredi açtığı belirtildi.

Rus haber ajansı Ria Novosti'ye göre, İran Suriye'ye toplam 4 milyar dolar değerinde kredi açtı. Rus haber ajansı Ria Novosti haberini, Suriye'de yayın yapan Tişrin gazetesine dayandırdı.

Tişrin gazetesine açıklama yapan Suriye Merkez Bankası Başkanı Adib Mayalya, “İran, Suriye’ye desteğine devam ediyor. İran, Suriye’ye 1 milyar doları tüketim malları ithalatı için, 3 milyar doları da petrol ve petrol ürünlerini satın almak için kredi açtı' dedi.

SURİYE'NİN KAYBI 25 MİLYAR EURO

Uluslararası haber ajansı Reuters'a geçtiğimiz Nisan ayında demeç veren Suriye Merkez Bankası Başkanı Adib Mayalya, İran’ın yanı sıra Rusya ve diğer ülkelerle de kredi görüşmeleri yaptıklarını söylemişti.

Suriye Merkez Bankası Başkanı Mayalya’ya göre, ülkesinde olayların başladığı 2011 Mart ayından bu yana ekonomik kayıp 25 milyar Euro'ya ulaştı.

Suriye Lirası çatışmaların başladığı Mart 2011’den bu yana 3 kat eridi. 2011 Mart ayında 1 ABD doları 50 Suriye Lira iken, bu oran 2013 Mayıs ayında 1 ABD doları eşittir 150 Suriye Lirası şeklinde gerçekleşti.