BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  DÜNYA

CHP binasının önünde bombalı araç paniği

Afyonkarahisar’da park yeri bulamadığını için aracını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı binası önüne park eden bir ...

Abone ol

Afyonkarahisar’da park yeri bulamadığını için aracını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı binası önüne park eden bir vatandaş bomba paniğine neden oldu.
Çevrede park yeri bulunmadığı için 03 AH 957 plakalı eski model aracını CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasının önüne bırakan bir inşaat işçisi, polisi alarma geçirdi. Partililerin bina önünde şüpheli araç ihbarında bulunması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri çevreyi kordona aldıktan sonra, olay yerine gelen bomba imha uzmanlar, köpekler eşliğinde araçta patlayıcı araması yaptı. Emniyet yetkilileri bu sırada araç sahibi olduğu belirtilen ve geçimini inşaatlarda çalışarak sağlayan İlyas Turunç (48) isimli vatandaşa ulaşmayı başardı. Yetkililerin aracının başına çağırdığı Turunç, olay yerine geldiğinde emniyet yetkilileri ve bomba imha uzmanları ile köpekleri görünce bir süre olayın şaşkınlığı üzerinden atamadı. İlyas Turunç, park yeri bulamadığını için aracını CHP binası önüne park ettiğini ve aracında tehlikeli herhangi bir madde olmadığı konusunda polisi ikna ederken, “Ben inşaatlarda günlük 50 TL’ye çalışıyorum. Cebimde param yoktu, paraları yerlere aracımı park edemedim, o yüzden de aracımı buraya çekmek zorunda kaldım. Ben partiye de arada sırada uğrarım, çay içer sohbet ederim. Benim bomba ile falan işim olmaz” dedi.

BU ARAÇLA ÇOCUĞUMU, AİLEMİ BESLİYORUM
Polisleri ikna etmeyi başaran İlyas Turunç, bu defa da eksik evraktan dolayı polis ile karşı karşıya geldi. Trafik ekipleri yaptıkları belge kontrolünde aracın sigortasının eksik olduğunu fark edince aracı bağlama kararı aldı. Bu duruma tepki gösteren araç sahibi Turunç ise, inşaatlarda çalışırken kullandığı malzemelerini araçtan çıkararak, “Ben bu araçla malzemelerimi taşıyarak inşaatlara gelip gidiyorum. Çocuğumu, ailemi besliyorum. Devlet bunu bana çok mu görüyor. Ben şimdi ne yapacağım?” dedi.

İHBARI PARTİLİLER YAPTI
CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ise, olay sonrasında yaptığı açıklamada, partililerin eski model, anahtarı üzerinde ve camları açık bir aracı parti binası önünde görünce korktuklarını ve araçta patlayıcı olabilir diyerek polise haber verdiklerini söyledi. Ancak daha sonradan olay yerine gelen polislerin yaptıkları aramalarda aracın temiz çıktığını söyleyen Görgöz, “Herhangi bir sorun yok. Bir inşaat işçisi Afyon’da park yeri olmayınca ve cebinde parada olmayınca aracını bizim partimiz önüne bırakmış. Herhangi bir sorun yok” dedi.
(İHA)