BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik. <br/><br/><br/><br/>Bahçeli’den Keloğlan’lı örnek<br/><br/>Ankara - MHP Genel Başkanı Devlet...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Bahçeli’den Keloğlan’lı örnek

Ankara - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reyhanlı saldırıları sonrası Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarla Türk halkına ’Keloğlan masalları’ anlattığını söyledi. Bahçeli, “Başbakan Erdoğan’ın hali, vakti ve durumu aynen şudur: ses var, görüntü yok; laf çok, eylem yok; boş konuşma çok, kararlılık ve yürek kesinlikle yoktur. Başbakan Erdoğan, Adana’da açık hava toplantımızı gerçekleştirdiğimiz gün içinde Reyhanlı’yı ziyaret ederek, bombalı saldırıları Esad yönetimine tekrar ihale etmiş ve ellerinde belgeler olduğunu açıklamıştır. Sayın Başbakan, sana sesleniyorum; Reyhanlı’da 52 canımızı alan katillerle ve azmettiricilerle ilgili elinde ne belge, ne bilgi ve ne bulgu varsa açıkla da milletimiz tüm gerçekleri öğrensin” diye konuştu.

Alkol düzenlemesine de değinen Bahçeli, “MHP olarak alkol satışını ve kullanımı daraltacak bu düzenlemeye doğal olarak olumlu yaklaştık. Bu, AKP’ye verilmiş bir destek değildir. Attığımız adım, parti politikaları ve seçim vaatlerimizle uyumlu bir adımdır” dedi.



İşte CHP’nin Esed ziyaretindeki Reyhanlı zanlısı

İstanbul - CHP heyetinin, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile yaptığı görüşmeye, Reyhanlı’daki saldırıların baş aktörü olduğu iddia edilen Ebu Firas kod adlı Anas Asalıeh’in de katıldığı ortaya çıktı. CHP’nin ziyarete ilişkin servis ettiği fotoğrafta, şahsın en solda yer aldığı görülüyor.

Dün Bakanlar Kurulu toplkantısınun ardından konuşan Bülent Arınç da konuya değinmişti. Arınç, “O saldırıyı planlayanların içerisinde CHP heyetini Esed ile buluşturmaya götüren kişilerin olduğu da bilinmektedir. Ancak soruşturmanın gizliliği esastır. Zannediyorum bittiğinde ve yargı süreci başlandığında bu kişiler hem takma kod adlarıyla hem de bizzat öz isimleriyle hepinizin bilgisine tekrar sunulmuş olacaktır” demişti.



G.Saray’a şok dava

İstanbul - Galatasaray yönetimi, dava şokuyla sarsıldı. Sarı kırmızılı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Rigobert Song ve Robert Pires’in sözleşmelerine ilişkin Galatasaray aleyhine CAS’ta dava açıldığı ve 13 milyon 250 bin avro talep edildiği belirtildi.

(İHA)