BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan Savcı Sarıkaya yorumu!

İnegöl'de seçmenleriyle buluşan Bülent Arınç, Van eski cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın göreve iadesini nasıl yorumladı?

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de artık demokratik yollarla hükümetlerin değişeceğini belirterek, " Darbecilik, cumtacılık kalmadı. 12 Eylül darbesinin bütün izlerini siliyoruz. 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracak noktaya geldik" dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti İnegöl İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap ederken, 12 Eylül referandumunun getirdiklerine dikkati çekti.

ARINÇ'TAN SARIKAYA YORUMU

Bundan 4 yıl önce yazdığı iddianameden dolayı bir savcının görevine son verildiğini hatırlatan Arınç, ''Perişan oldu adamcağız, yiyecek ekmeğe muhtaç oldu. Millet yüzde 58 ile oy verdi ve HSYK'nın yeni üyeleri Ferhat Sarıkaya'nın görevine dönmesine oy birliğiyle karar verdi'' şeklinde konuştu.

Konuşmasında, ''12 Eylül referandumu neler kazandırdı bize?'' diye soran Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''15-20 yıldır YAŞ kararlarıyla silahlı kuvvetlerden ilişiği kesilen çok başarılı askerler vardı. Madalyalar takdirnameler almış, ama bir gün kapının önüne konulmuş, elbiseleri alınmış, 'hiçbir kamu kurumunda işe giremez' denilmiş. Dağa çıkmak zorunda kalanlar gördük. Suçları söylenmiyordu. Disiplinsizlik ve irtica ile bağlantı, eşinin başı örtülü, evinde filan televizyonu izliyor, çocuğunu filan dershaneye gönderiyormuş. Filan kişilerle evinde toplantılar yapıyormuş. Namaz kıldığı bile söyleniyormuş. Duymadınız mı bunları? 'Suçumu söyleyin isterseniz asın' diyordu. Savunma istiyordu. Hiçbirine kulak asılmadı. Sonunda siz yüzde 58 'Evet' dediniz. Sorgusuz sualsiz silahlı kuvvetlerden atılan, peygamber ocağı ordumuzun göz bebeği pırıl pırıl insanlara iade-i itibar yolu açıldı. Rütbelerine itibarlarına kavuştu, işine emekli maaşına kavuştu. Millet yüzde 58 verince devlet de onlardan özür diledi. Faili meçhul kalmadı. Kimse ayrımcılığa tabi tutulmuyor.''

''GÜÇLÜ BİR İKTİDARIZ''

Arınç, sadece fikir ve düşünce özgürlüğü konusunda değil ekonomide de önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, büyüme rakamlarının açıklandığını hatırlattı. ''Ülkeyi yönetenler hem ekonomiyi, güvenliği, kardeşliği hem de milli birlik beraberlik projesini en güzel şekilde yürüttü'' diyen Arınç şöyle konuştu:

''Biz güçlü bir iktidarız. Gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Milletimizden aldığımız emaneti sokakta bırakmayız. Birisinin kaşını kaldırmasıyla korkup kaçmayız. Birisinin 'Höt' demesiyle bugüne kadar kaçmadığımız gibi milletin emanetine sahip çıkıyoruz. Türkiye'de artık demokratik yollarla hükümet değişecek. Darbecilik, cuntacılık kalmadı. 12 Eylül darbesinin bütün izlerini siliyoruz. Anayasada onları koruyan tüm hükümleri kaldırdık. 12 Eylül'ü yapanlardan hesap soracak noktaya geldik.''

''MİLLETİN VERDİĞİNE EYVALLAH''

Arınç, kendilerine yüzde 47 veren milletin, hoşlanmadığı zaman yüzde 7 verebileceğini dile getirerek, şöyle devam etti:

''Milletin verdiğine eyvallah. Beni dövecekse millet dövsün. Milletten gelen her şeye saygımız inancımız var. 1999'u unutmayın. ANAP, DSP, MHP birleşip hükümet kurdular. 3 yıl zor gitti hükümet. 2001 krizini unutmayın. Türkiye fakirleşti, yoksullaştı. 2002 Kasım'da seçim yapmak zorunda kaldılar. Yüzde 22'li DSP yüzde 1,5'a düştü. 18,5'luk MHP, yüzde 8,5'e düştü. 15'lik ANAP 5,5'a düştü. Arkasından kesintisiz AK Parti iktidarı geldi. Şimdi Anavatan Partisi var mı? Böyle tabela var mı? DYP diye bir parti tabelası var mı? Geçmişte vardı ama bugün yok. Diğerlerinin de düştüğü ortada.''

''ÖNCE ŞAŞIRDIM, BÖYLE BİR KARARI BEKLEMİYORDUM''

Genel Merkez ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin Bursa'dan milletvekili adayı olmasını kararlaştırdığını anımsatan ve ''Önce şaşırdım, böyle bir kararı beklemiyordum'' diyen Arınç, böyle bir karara büyük heyecanla, gururla 'Evet' dediğini ifade etti.

''Sizlerle birlikte olmak benim için büyük mutluluk. Çok şükür hepimiz Türkiye'nin evladıyız. Eski coğrafyamıza bakarsanız büyük imparatorluğun bakisiyiz. Herkes geldiği yer neresi olursa olsun büyük toprakların büyük ferdidir. Bursa'dan milletvekili adayı olduğum için Allah'a hamd ediyorum. Ne mutlu ki bana böyle görevi bahşettiler. İnegöl çok büyüdü, çok gelişti. Sanayi ve ticaret burada daha da gelişecek. Ne yapacaksak İnegöl için yapacağız, arkası gelecek. TBMM başkanlığı yaptım, Başbakan Yardımcılığı yaptım. Bunlar önemli değil. Siyasette dürüst, prensipli, cesur ve kararlı olmaya çalıştım. Dün 'Ak' dediğine bugün 'Kara' diyen insan değilim. Menfaati gerektirdiği için o tarafa bu tarafa dönen bir insan değilim. Ben Mehmet Akif Ersoy'un sözünü bilirim; 'Hayır, hayal ile yoktur benim alışverişim, inan ki, her ne demişsem görüp de söylemişim...''

Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra partisinin milletvekili adaylarını tanıttı.