BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sanık adaylardan dokunulmazlık sözü

CHP'nin Ergenekon sanıklarına dokunulmazlık kazındırılıyor eleştirisine taahhütname ile yanıt verildi.

Abone ol

Ergenekon sanıklarına dokunulmazlık zırhı kazandırmakla suçlanan CHP'den karşı atak geldi. CHP milletvekili adaylarına "dokunulmazlık taahütnamesi" imzalatıyor. Taahhütname ile adaylar dokunulmazlığın kürsü ile sınırlandırılmasını kabul etmiş oluyor.

CHP'nin Ergenekon sanıkları Mustafa Balbay, Sİnan Aygün ve Mehmet Haberal'ı milletvekili adayı göstermesi Başbakan Erdoğan'ın "Dokunulmazlık zırhına kimlerin müracaat ettiği ortada" eleştirilerine neden olmuştu. Seçim meydanlarında tartışma konusu olması beklenen bu duruma CHP "taahhütname" ile yanıt vermeye karar verdi.

Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Sinan Aygün'ün "dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili düzenlemeyi kabul ettiklerine" dair taahhütname imzalatıldı.

Taahhütnamenin bütün CHP adaylarına imzalatıldığı öğrenildi. İşte o taahhütname:

"12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçiminde milletvekili seçildiğim taktirde TBMM'nde CHP'nin yetkili organlarının vereceği karar doğrultusunda; yasama dokunulmazlığını, kürsü dokunulmazlığı ile sınırlandırmak üzere Anayasa'nın 83. Maddesi'nin ve görevleriyle ilgili işlerden dolayı hakkında soruşturma açılması istenen Başbakan ve bakanın cezai sorumluluğunu gerektiren fiillerin görev sırasında işlenmesi halinde yargılanmaların siyasal amaçla engellenmemesi için Anayasa'nın 100. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili düzenlemelerin yapılmasını kabul ve taahhüt ederim."