BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'ın yerel seçim hedefi!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerde kazanılamayan belediyeleri kazanmak istediklerini söyledi.

Abone ol
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçimlerdeki hedeflerini anlattı. AK Parti olarak, kazanılan yerleri bir kez daha kazanmak istediklerini söyleyen Arınç, kazanılmayan belediyeleri kazanmak zorulda olduklarını ifade etti.

Bülent Arınç, Muğla AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğunu belirterek, ''Allah nazardan saklasın. Kuruluşumuzun üzerinden 11 yıldan fazla zaman geçti. 10 yıldır aralıksız iktidardayız. Yaşı benim kadar olanlar, biraz da siyasetle ilgileniyorsa bu başarının ne kadar büyük olduğunu göreceklerdir'' diye konuştu.
 
Demokrat Parti, Adalet Partisi, Anavatan Partisi ve sonrasında koalisyon hükümetleri kurulduğunu hatırlatan Arınç, AK Parti'nin ise kesintisiz 3 dönemdir tek başına iktidar olduğuna işaret etti. Partinin her seçimde oylarını artırarak geldiğine değinen Arınç, ''2002'de yüzde 35-36 arası, 2007'de yüzde 47, 2011'de yüzde 50... İki seçmenden birinin oyunu almışız. Bu müthiş bir şey. Bu oy oranını alan başka bir parti yok. Allah'a hamdediyoruz. Her seçimde aziz Türk milleti bize her defasında, 'Sana güveniyorum, sen iyi işler yapıyorsun. Bu faydalı hizmetlerine devam et' diyor. Bizi tek başımıza iktidar yapıyor'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Arınç, inançlı kararlı ve cesur bir siyaset yaptıklarını, dimdik ayakta durduklarını söyledi. Samimi, dürüst, ahlaklı, inançlı, ilkeli siyaset yapmaya devam edeceklerini belirten Arınç, ''Hiç düşmeden daha bir 13 dönem iktidarda kalacağız'' diye konuştu.
 
"KAZANAMADIĞIMIZ YERLERİ MUTLAKA KAZANMAK ZORUNDAYIZ"
 
Arınç, Mart 2014'de yapılması planlanan yerel seçimlerin, 27 Ekim 2013'de yapılacağını, seçimin yaklaşık 6 ay öne alındığını bildirdi. Bu seçimlerin, hangi durumda olduklarını göstereceğini vurgulayan Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Yani saç önümüze dökülecek. Hiç başkasının laf etmesine gerek yok. Bugün anketler yüzde 52, 53, 54 gösteriyor ama biz inşallah o seçimlerde milletimizin bize teveccühünü göreceğiz. Hedefimiz nedir? Kazandığımız belediyeleri tekrar kazanmak. Aynı şahıslarla demiyorum, şahıslar değişebilir. Başarılıysa devam eder. Yoksa değişiklik de olabilir. Bu siyasetin tabiatında vardır. Ama bir siyasi parti için iddiamız nedir? Kazandığımız yerlerde tekrar kazanmak. Kazanamadığımız yerlerde de mutlaka kazanmak mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla Muğla merkez olmak üzere, şimdi AK Parti müjdesini verdi, büyükşehir oluyorsunuz. 13 yeni büyükşehir kuruluyor, birisi de Muğla Büyükşehir Belediyesi. Şimdiden hayırlı olsun.''