BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,56
HABER /  GÜNCEL

Türkiye ilk kez Barış için Bilim diyecek!

İstanbul, bir kez daha dünya barışı için buluşan uzmanlara ev sahipliği yapacak.

Abone ol

İtalyan Umberto Veronesi Vakfı tarafından 2009’da hayata geçirilen Barış İçin Bilim Uluslararası Konferansı, vakfın Türkiye temsilcisi Dida Kaymaz’ın girişimi ve Başkanı olduğu Kansersiz Yaşam Derneği’nin işbirliğiyle, 3 – 4 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

İtalya dışında ilk kez İstanbul’da gerçekleştirilecek ve açılış konuşmasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması planlanan konferans, TC Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca desteklenecek. Dünya barışını tehdit eden unsurların sosyal ve pozitif bilimler ışığında ele alınacağı konferansta, Türkiye’den ve yurtdışından alanında uzman konuşmacılar yer alacak. 

Tüm dünyadan bilim insanlarını, sivil toplum kuruluşu temsilcilerini, akademisyenleri ve politikacıları bir araya getirecek konferans, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak. Konferansta “Barış” ve “Bilim”e dair tüm toplumsal, ekonomik, siyasi ve sağlık sorunlarının tartışılacağı, bilimsel veriler ışığında çözüm önerilerinin ve deneyimlerinin paylaşılacağı toplantılar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda düzenlenecek paneller; “Su ve Gıda Erişimi”, “Hastalıkların Önlenmesi ve Bakımı”, “Ayrımcılık”, “Bilim ve Sivil Haklar”, “Barış için Sanat”, “Barış için Bilim ve Medya”, “İçsel Barış” ve “Terörizm” başlıklarını taşıyacak. Konferansta ayrıca, “Kendi ile Barış” temalı yarışmayı kazanana, “Barış İçin Sanat 2012” ödülü de verilecek.

Konferansın açılış oturumunda Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış konuşma yapacak. Oturumda ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Barış İçin Bilim Başkan Yardımcısı Alberto Martinelli, Giancarlo Aragona ve İtalya eski büyükelçisi Carlo Marsili de söz alacak.

Açılış oturumunu takiben, tedavi edilebilme, ilaç ve yeni tedavi tekniklerine erişim gibi konuların ele alınacağı, Hastalıkların Önlenmesi ve Bakımı konulu bir panel gerçekleştirilecek. Katılması beklenen, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile birlikte, Nobel ödüllü iktisatçı Ada E. Yonath, Uluslararası Önleme Araştırma Enstitüsü Kurucusu Peter Boyle, Kansersiz Yaşam Derneği Başkanı ve Umberto Veronesi Vakfı Türkiye Temsilcisi Dida Kaymaz ve Preimplantasyon Genetik Tanı Uluslararası Cemiyeti Başkanı Prof.Dr.Semra Kahraman da birer konuşma yapacak.