BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  GÜNCEL

Eski kaptana dört maç ceza

Mahkemenin suçsuz bulduğu İngiltere milli takımı eski kaptanı hakkında karar alan federasyondan dört maçlık men cezası çıktı.

Abone ol

İngiltere'de futbol federasyonu bir ırkçılık davasıyla bağlantılı olarak ülkenin önde gelen futbolcularından John Terry'yi dört maçtan men etti.

Terry, geçen seneki bir lig maçında rakibine ırkçı ve aşağılayıcı bir şekilde hitap ettiği için temmuzda mahkemeye çıkarılmıştı.

Mahkeme, Terry'yi suçsuz bulmuş ancak federasyon dava ile ilgili kendi kararını alacağını açıklamıştı.

Mahkemeden çıkan suçsuzluk kararı sonrasında federasyonun konuyu ele almaya devam etmesi üzerine Terry milli takım kaptanlığını ve uluslararası maçları bıraktığını açıklamıştı.

Terry adına açıklama yapan sözcüsü, futbolcunun "hayal kırılığına" uğradığını söyledi.A

Açıklamada, futbolcunun gerekçeli kararı talep ettiği, itirazda bulunup bulunmayacağına ondan sonra karar vereceği belirtiliyor.

Düzenleme uyarınca Terry'nin karar gerekçesini iki hafta içinde edinmesi gerekiyor.

Federasyon ceza ile ilgili nihani kararını futbolcunun temyiz başvurusuna göre verecek; Terry'nin temyize gitmesi durumunda ceza yürürlüğe konulmayabilir; ancak buna ek olarak federasyonunun temyiz kararına tepki olarak cezayı ağırlaştırma yetkisi de bulunuyor.

Terry'nin top koşturduğu Chelsea kulübünden yapılan açıklamada, kararın "not edildiğinden" ve "saygıyla karşılandığından" söz ediliyor.

Federasyonun cezai işleme başvurmasına, taciz ya da aşağılayıcı sözler sarf ettiği ya da böyle davranışlarda bulunduğu iddiası neden olmuştu.

Terry, 23 Ekim 2011'deki maçta Anton Ferdinand'a ten rengini ifade edecek şekilde "siyah" dediğini ve küfrettiğini kabul ediyor ancak Rangers savunma oyuncusunun söylediğini düşündüğü sözleri tekrar ettiğinde ısrar ediyor.

Terry'nin hukuk ekibi, mahkemenin "suçsuzluk" kararına rağmen federasyonun işlem yapmaması gerektiğini savunurken, federasyon işlem hakkı olduğunda ısrar ediyor.

Disiplin Kurulu, Terry'nin ırkçı ifadeler kullanmış olmanın federasyon kurallarının ihlali anlamına geldiğini belirtiyor.