BIST 10.265
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,39
HABER /  GÜNCEL

Şehit Dadaş sonsuzluğa uğurlandı!

Tunceli'de şehit düşen asker Piyade Er Kadir Dadaş, Tekirdağ'da toprağa verildi.

Abone ol
Tunceli'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada şehit olan Piyade Er Kadir Dadaş, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde toprağa verildi.
 
Şehit Dadaş'ın cenazesi kimlik tespiti için götürüldüğü Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan uçakla Çorlu Havaalanı'na, havaalanından da karayoluyla konvoy eşliğinde Karaağaç beldesine nakledildi.
 
Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in beldedeki camide kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi bir süre askerlerin omuzlarında taşınarak, cenaze aracıyla belde mezarlığına götürüldü. Şehidin cenazesi dualarla toprağa verildi.
 
Törende baygınlık geçiren şehidin annesi Mihriban Dadaş ve yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti, dev Türk bayrağı taşıyan bir grup ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları attı.
 
Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Çerkezköy 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdelen, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Tunceli'de dün düzenlenen terörist saldırıda 2'si uzman çavuş, 4'ü er, biri sivil olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu.