BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.445,94
HABER /  GÜNCEL

Bugüne dikkat! Donacağız

Meteoroloji yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı

Abone ol

Türkiye, bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.

Karadeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kar ve Karadeniz'in kıyı kesiminde yağmur şeklinde görülecek yağışın, bu akşam saatlerinden itibaren Karadeniz'in kıyı kesiminde de karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor. Kar yağışlarının, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde kuvvetli olması öngörülüyor.

SALI GÜNÜNE DİKKAT!

Hava sıcaklığının yarın yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede azalacağı, çarşamba günü zamanla batı bölgelerde, perşembe gününden itibaren ise yurt genelinde tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli kar yağışı sonucu olumsuzluklar meydana gelebileceğine işaret edildi. Çarşamba günü sabah saatlerinde, zirai faaliyetlerin başladığı Karadeniz kıyı kesimiyle Ege ve Marmara'nın iç kesimlerinde hafif, İç ve Doğu Anadolu'da orta ve kuvvetli don riski oluşabileceği belirtilerek, vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

OKULLARA KAR TATİLİ

Erzurum ve merkez ilçeleri Palandöken, Yakutiye ve Aziziye'de okullar, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köylerle beraber bir gün süreyle tatil edildi.

MARMARA:Genellikle az bulutlu, doğusunun parçalı çok bulutlu, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Doğusunun parçalı ve çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Doğu Akdeniz'de güneybatı, Antalya Körfezinde kuzeyli yönlerden kuvvetlice (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı doğusunun çok bulutlu, Yozgat, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir ve Çankırı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Doğu Karadeniz'de kuvvetli kar yağışları şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU:Çok bulutlu, doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Hakkari, Bitlis, Şırnak ve Van çevrelerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.