BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,63
ALTIN 2.412,34
HABER /  DÜNYA

Obama Filistinlileri kızdıracak

Obama'nın mart ayında yapmayı planladığı Kudüs ziyaretinin, İsrail askerileri eşliğinde olacağı haberleri Filistinlileri kızdırdı.

Abone ol

Filistinliler ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği önünde, ''Obama'ya uyarı'' niteliğinde gösteri düzenledi.

Raid Salah'ın önderliğindeki 1948 Filistin İslami Hareketi, ABD Başkanı Barack Obama'nın mart ayında Kudüs'e yapacağı ziyaretinde ''muhtemel Mescid-i Aksa ziyaretine'' ilişkin ABD Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi.

İSRAİL ASKERLERİ EŞLİĞİNDE KUDÜS'Ü ZİYARET EDEBİLİR 

Göstericiler, ''Obama, İsrail askerleri eşliğinde Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etme düşüncesinden vazgeç'' yazan pankartlar açtı.

İSRAİL'İN KUDÜS'Ü İŞGALİNİ KUTSALLAŞTIRMIŞ OLUR

Gösteriye katılan Filistin İslami Hareket lideri Raid Salah, yaptığı açıklamada, ''Bugün Obama'ya bir mesaj vermek için bu gösteriyi düzenledik. Obama'nın İsrail ordusu eşliğinde Kudüs'ü, Burak duvarını ve Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesi İsrail'in Kudüs işgalini kutsallaştırması demektir'' dedi. 

Aksa Vakfı Müdürü Nacih Bukeyrat ise ''Obama'nın Mescid-i Aksa'yı ziyaret edeceği yönünde çıkan haberler doğruysa bu, Amerika'nın işgalde İsrail'e ortak olmaya karar verdiği anlamına gelir'' ifadesini kullandı.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Obama Kudüs programında Mescid-i Aksa'yı da ziyaret edecek. Washington'dan ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.