BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.434,26
HABER /  GÜNCEL

Mısır: Port Said Emniyet Müdürlüğü binası ateşe verildi

Mısır'ın Port Said şehrinde polis ve göstericiler arasında başlayan çatışmaların ikinci gününde Emniyet Müdürlüğü binası ateşe verildi.

Abone ol

Mısır'ın Port Said şehrinde polis ve göstericiler arasında başlayan çatışmaların ikinci gününde Emniyet Müdürlüğü binası ateşe verildi.

İtfaiye ekiplerinin çatışmalar nedeniyle binaya yaklaşamadığı bildirildi.

Gösteriler, geçen sene Şubat ayında Port Said'de bir futbol karşılaşmasının ardından başlayan ve 74 kişinin ölümüyle sonuçlanan olaylara karıştıkları iddiasıyla yargılanan kişilerden 21'inin Ocak ayında ölüm cezasına mahkum edilmesi üzerine başlamıştı.

Pazar günü, olayla ilgili yargılaması devam eden 39 kişinin şehir dışında bir cezaevine nakledildikleri haberleri üzerine düzenlenen gösterilerde polisle çatışmalar yaşandı.

Dün gece de devam eden çatışmalarda üç gösterici ve üç polisin hayatını kaybettiği ve en az 400 kişinin yaralandığı bildirildi.

Associated Press'in haberine göre ordu gösterilere müdahale etmedi ancak iki tarafı ayırmak için araya girdiği bir sırada polis tarafından atılan mermi ve göz yaşartıcı gaza maruz kaldı.

Associated Press haber ajansı, askerlerin polisin bulunduğu bölgeye doğru havaya ateş etmesinin ardından göstericilerin ordu lehine slogan atmaya ve kendilerine destek vermeye çağırdıklarını aktardı.

Başkent Kahire'de de çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Port Said olayında birçok kişi, çoğunluğu Mübarek karşıtı gösterilere destek veren El Ehli takımının taraftarlarından oluşan 74 kişinin ölümüne yol açan olaylar sırasında polisin bilinçli bir şekilde müdahale etmediğini düşünüyor.

39 sanığın karar duruşması 9 Mart tarihinde yapılacak.