BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.430,18
HABER /  GÜNCEL

AB Kıbrıs'ı kurtarma paketi anlaşmasından umutlu

Euro bölgesi maliye bakanları, Mart ayı sonu itibariyle Kıbrıs'a kurtarma paketi verilmesi konusunda anlaşmaya varılacağından umutlu olduklarını söyledi.

Abone ol

Euro bölgesi maliye bakanları, Mart ayı sonu itibariyle Kıbrıs'a kurtarma paketi verilmesi konusunda anlaşmaya varılacağından umutlu olduklarını söyledi.

Bugün Brüksel'de bir araya gelen 17 ülkenin maliye bakanı Kıbrıs'a verilecek kurtarma paketinin nasıl finanse edileceğini tartıştı.

Euro Grubu'nun başkanı Jeroen Dijsselbloem maliye bakanlarının Kıbrıs'a yardıma hazır olduklarını ancak anlaşma ile ilgili detayların henüz netleşmediğini söyledi.

Kurtarma paketi 17 milyar euro'yu bulabilir.

Dijsselbloem, Kıbrıs'ta yeni hükümetin bankaların para aklamaya karşı aldığı önlemleri gözden geçireceğini aktardı.

Bu, adadaki kara para aklama vakaları ile ilgili endişelerini dile getiren Almanya'yı rahatlatacak bir adım.

Kıbrıs'ın yeni Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, ülkenin güvenilirliğini yeniden sağlayarak kurtarma paketini garanti altına alacağını söyledi.

Kıbrıs, geçen sene Haziran ayında kurtarma fonuna başvurmuştu ancak önceki hükümet ile anlaşmaya varılamamıştı.

Almanya, Kıbrıs bankalarındaki mevduat sahiplerinin kurtarma paketinin finansmanına yardımcı olabileceği önerisinde bulunmuştu.

Ancak Kıbrıslı yetkililer bail-in yani içerden kurtarma olarak bilinen bu adımın ülkeden para çıkışına neden olabileceğini ve bunun ekonomik durumu daha da kötüleştireceğini düşünüyor. en endişeli.