BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,16
ALTIN 2.473,78
HABER /  GÜNCEL

İmralı notları böyle sızdırılmış

Güneş gazetesi yazarı Talat Atilla, İmralı notlarının basına nasıl sızdırıldığının perde arkasını yazdı.

Abone ol

Talat Atilla'ya göre BDP yönetimi, Öcalan'ın Erdoğan'ın güdümüne girdiği izlenimini yıkmak için tutanakları sızdırdı.

Tutanakların sızdırılmasından sonra pek çok isim suçlandı, ortaya atıldı. Kimin sızdırdığı kesinlik kazanmadı. Ancak Güneş yazarı Talat Atilla köşesinde çarpıcı bir bilgiyi kaleme aldı. İşte o iddia:

HÜKÜMETİN MEDYA OPERASYONUNA KARŞI HAMLEYLE CEVAP VERDİLER

"Suçlamaların odağında da Altan Tan var. Ancak edindiğim kesin bilgiye göre sızdırma bireysel inisiyatifle değil, parti yönetiminin kararıyla gerçekleşti.

İmralı görüşmesinden sonra özellikle hükümete yakın gazetelerde, Abdullah Öcalan'ın tamamen Tayyip Erdoğan'ın güdümüne girdiği şeklinde yayınlar yapılması üzerine BDP karşı hamle hazırladı.

Hükümetin medya operasyonuna karşı operasyonla cevap verme kararı alan BDP yönetimi, görüşme notlarını hazırladıktan sonra hangi gazeteciye verileceği konusunu ele aldı.

METİNDE KIRPMA YAPILMAMASI ŞARTI

Namık Durukan ismi üzerinde karar kılınırken, tek şart olarak verilecek metinde kırpma yapılmaması ve aynen yayınlanması şartı getirildi.

Durukan, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila'ya, Bila da yayın yönetmeni Derya Sazak'a belgenin yayınlanma şartını iletti.

Sazak'ın bu şartı kabul etmesi üzerine de görüşme tutanağı Durukan'a verildi.

BDP KENDİ ROLÜNE DİPLOMATİK YÖNTEMLE İTİRAZ ETMİŞ OLDU

Milliyet haberi manşetten ve kırpılmadan iki tam sayfa olarak kullandı. BDP bu yöntemle süreçte küçülen rolüne de kendince diplomatik bir yöntemle karşı itiraz da göstermiş oldu.

Özetle, BDP, AK PARTİ'ye karşı, parti yönetiminde şekillenmiş bir operasyon yaptı. Bunun dışındaki değerlendirmeler ya bilgisizlikten, ya da BDP'nin bu operasyonunu örtmek için yapılıyor."