BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bucaspor'a Bakan Özak'tan müjde

Bucaspor için hayati önem taşıyan Buca Arena konusunda, Spordan Sorumlusu Devlet Bakını Faruk Nafiz Özak’tan tahsis için büyük müjde geldi.

Abone ol

Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur’u arayan Bakan Özak, Çevir Bir Meydanı’ndaki Buca Belediye Stadı’nın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisine bu hafta içinde kesin onay vereceklerini söyledi.

Bu takas onayın gerçekleşmesinin hemen ardından Yeni Buca Stadı olarak adlandırılan Buca Arena’nın mülkiyeti önce Hazine’ye oradan da Buca Belediyesi’ne devredilecek. Buca Belediyesi ise Buca Arena’yı 49 yıllığına Bucaspor Kulübü’ne tahsis edecek. Çevik Bir Meydanı’ndaki Buca Belediye Stadı ise GSGM’ye geçerek takas işlemi tamamlanmış olacak.

Buca Arena için ilk adımın Valilik düzeyinde oluşturulan komisyonda atıldığını, Buca Belediyesi Meclisi’nin ise mülkiyeti belediyeye, arazisi ise Hazine’ye ait olan stat konusundaki davadan vazgeçerek takasın önünü açtığını belirten Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur, “Sorunun bir hafta on gün gibi kısa bir süreçte çözüleceğine inanıyorum” dedi.

Başta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak olmak üzere, İzmir Valisi M.Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Buca Belediye Meclisi’ne teşekkür eden Bektur, “Bizim için gerçekten çok kritik bir süreçti. Bu sürecin hızlanması adına herkes özverili davranarak yasal prosedürün biran önce tamamlanmasını sağladı. Takas sorununu çözümlenmesiyle birlikte Buca Arena’nın tüm haklarının kulübümüze geçmesi bence bu sezonun en önemli adımı olacak” diye konuştu.