BIST 10.326
DOLAR 32,30
EURO 34,72
ALTIN 2.396,85
HABER /  GÜNCEL

Bu villalar mum ışığında bile ısınıyor

Türkiye’de üretilen ilk proje olan Zeytinsuyu Tepesi Evleri, inşaat sırasında uygulanan çift yönlü özel izolasyon sistemiyle, inanılmaz bir yakıt tasarrufu avantajı sağlıyor.

Abone ol

Deprem ve bina güvenliği en yüksek hafif çelik yapı sistemi ile Türkiye’de üretilen ilk proje olan Zeytinsuyu Tepesi Evleri, inşaat sırasında uygulanan çift yönlü özel izolasyon sistemiyle, inanılmaz bir yakıt tasarrufu avantajı sağlıyor.

Doğalgaz öncesinde halen LGP propan türü yakıt ile aylık 50 YTL’nin altında bir maliyetle ısınan dublex villar, -3 derecede, hiçbir ısınma sistemi olmasa bile 24 saatte ancak bir derece ısı kaybına uğruyor.

Saros İnşaat tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan çelik kafes teknolojisi, Zeytinsuyu Tepesi Evleri inşaatının 6 aylık bir sürede rekor hızla tamamlanmasını sağlıyor. Metrekareye düşen ağırlık miktarı, beton binaların yüzde 5’inden daha az olan hafif çelikten villalar, sahiplerine büyük bir güven duygusu yaşatırken, uygulanan özel izolasyon sistemi de, konforlu yaşamı inanılmaz tasarruflu hale getiriyor.

TEM’den Yeşilköy Havaalanı Kavşağı’na 20 dakika uzaklıkta, ulaşım kolaylığı ve işlevsel konforu ile dört mevsim huzurlu ve güvenli bir yaşam alanı sunan Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nde, villaların duvarları hem içten, hem dıştan izole edildiği gibi, duvar içlerinde de taşyünle mantolama sistemi uygulanıyor. Böylece dışarıda hava sıcaklığı -3 derece olsa bile, villalarda hiçbir ısınma sistemi olmadan da, kapı pencere açık olmamak kaydıyla, 24 saat boyunca sadece bir derecelik ısı kaybı yaşanıyor. Zeytinsuyu Tepesi villalarında, ısı kaybının yok denecek seviyeye indirilmesi nedeniyle, mum ışığında bile ısınma olanağı bulunuyor. Doğalgazın çok yakında uygulamaya konulacağı bölgede, Zeytinsuyu Tepesi Evleri’ndeki dublex villalar, izolasyon avantajı sayesinde ayda 50 YTL’nin altında kalan LPG propan yakıt gideriyle rahatlıkla ısınabiliyor. Villaların giriş katındaki salonda yer alan şöminenin ısısı, özel bir ısı dağıtım sistemiyle, diğer odalara da ulaştırıldığından, şömineler dekoratif olduğu kadar işlevsel bir özellik de kazanıyor.

3. etapta 20 villa satışa sunuldu

TEM Kumburgaz Gişeleri’ne 700 metre mesafede, doğa ile iç içe, deniz manzaralı “fonksiyonel villalardan” oluşan Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nin, 185 bin ile 235 bin dolar arasında değişen anahtar teslimi fiyatlarla satışa sunulan üçüncü etabı, ilk iki etap gibi 6 ayda tamamlanarak 2006 Haziran’ında teslim edilecek. Birinci etap inşaatına 2004 yılı Aralık ayında başlanan Zeytinsuyu Tepesi Evleri’nde, 26.500 metrekare içinde inşa edilen birinci ve ikinci etaptaki toplam 36 villa tamamlanarak, inşaat süreci içinde hepsi sahiplerini buldu ve tamamında yaz-kış oturum başladı. İnşaatına başlanan üçüncü etapta ise toplam 168 metrekarelik 20 dublex villayı banka kredisi kullanıldığında 240 aya varan vadeyle de satın alma imkanı bulunuyor.
Üçüncü etap villarda, ısı dağıtım sistemine sahip şöminenin yanısıra, ithal inox eşyalı ankastre mutfak, merkezi elektrik süpürgesi sistemi, kablosuz internet erişimi, yangın, su ve duman dedektörleri, her odada gömme dolap ve jakuzi gibi fonksiyonel özellikler bulunuyor. Saros İnşaat’a, 0212 885 42 83-84 numaralı telefonlardan, proje ile ilgili detaylı bilgiye de, www.zeytinsuyutepesi.com  adresinde yer alan web sitesinden ulaşabilirsiniz.