BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,53
HABER /  POLİTİKA

Bu türban DARBESİ

Türban söylemleri giderek sertleşiyor. Baykal'ın çıkışı da öyle...

Abone ol Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK)'nun gündem maddesi tabi ki türbandı... Baykal, yapılacak düzenlemelerle 'türban ve tesettürün daha çok teşvik edileceğini' savunarak, 'eğitim hürriyeti taleplerinden sonra çalışma hürriyeti talepleri gündeme gelecektir' dedi.

LAİK CUMHURİYET'E DARBEDİR
Toplantıda, türban tartışmaları ve TBMM'ye sunulan anayasa ve yasa değişikliği teklifine yönelik değerlendirmelerde bulunan Baykal, ''Biz hem Meclis'te hem kamuoyu önünde türban serbestisinin Türkiye'yi nereye götüreceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bunun laik cumhuriyete karşı darbe niteliğinde olduğunu ifade ediyoruz.'' diye konuştu.

BAYKAL ANAYASA MAHKEMESİ'NE GİDECEK
Baykal, ''Düzenlenmeyi TBMM'de kabulünden sonra Anaysa Mahkemesi'ne de taşıyacağız. Bu bizim görevimiz. Ama Yüce Mahkeme nasıl karar verir, bu onların takdiridir'' dedi. 

LAİKLİĞİN GÜVENCESİ KİŞİLER OLAMAZ
Baykal, ''AK Parti, 'çoğunluğum var öyleyse cumhuriyetin temel ilkelerini birer birer ortadan kaldırırım' anlayışını sergilemektedir. Başbakan,
'Laikliğin güvencesi benim' diyor. Laikliğin güvencesi kişiler olamaz,
anayasalardır, kurumlardır. Anayasalardaki güvenceleri çoğunluğunuza dayanarak kaldırıyorsunuz, kurumları başta yargı olmak üzere etkisizleştiriyor, susturuyorsunuz sonra da 'Laikliğin güvencesi benim' diyorsunuz, buna kimse inanmaz'' diye konuştu.

Baykal, ''eğitim hürriyeti taleplerinden sonra çalışma hürriyeti taleplerinin gündeme geleceğini'' savunarak, ''Türbanla üniversitede okuyan kızlarımız, kamuda çalışma hakkını talep edeceklerdir'' dedi.