BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  GÜNCEL

Kars kara yenik düştü!

Şehirden kar gelişmeleri.. 307 köy yolu kapandı ve...

Abone ol

Kars'ta yoğun kar ve tipi nedeniyle 307 köy yolunun ulaşıma kapanırken çok sayıda da maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Günlerdir devam eden kar yağışının ardından bugün etkili olan şiddetli tipi, Kars ve çevresinde günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Kent merkezinde sokağa çıkan vatandaşlar, tipi karşısında yürümekte zorlanıyor.

Kar yağışı nedeni ile il merkezinde 48, Akyaka'da 16, Arpaçay'da 38, Digor'da 30, Kağızman'da 58, Sarıkamış'ta 48, Selim'de 44 ve Susuz'da da 25 olmak üzere toplam 307 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Kars- Ardahan karayolu şiddetli tipi ve yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, Kars-Erzurum, Kars-Iğdır karayolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor. Susuz ilçesini Çatak köyüne bağlayan yolda 10 araç mahsur kaldı. Mahsur kalanlara ulaşılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Susuz-Göle yolunda görüş mesafesi sıfıra düştü.

Emniyet güçleri yol kontrolünde bulunmakta zorlanıyorlar. Buna bağlı olarak çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda 20 adet maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Erzurum'dan Iğdır'a doğru gitmekte olan ve içerisinde 3 kişilik ailenin olduğu bir özel oto da Karakurt-Horasan arasında yolun kaygan olması nedeniyle Aras Nehri'ne uçtu.

Çevreden geçenler tarafından kurtarılan şahıslardan 3 yaşındaki bir çocuğun hafif şekilde yaralandığı ve ailenin bir otobüsle Iğdır'a gönderildikleri öğrenildi.