BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,96
ALTIN 2.440,86
HABER /  GÜNCEL

Sıfır KDV ile yatırım imkanı!

Yakın zamanda yürürlüğe girecek olan yönetmeliklerde..

Abone ol

KAYSO 2008 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. KAYSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Karaman başkanlığında, meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıya Kayseri Vali Yardımcısı Uğur Aladağ konuk olarak katıldı.

Yatırım teşvik belgesi hakkında da bilgiler aktaran Başkan Boydak, "Yatırım Teşvik Belgelerinin düzenlenmesi sanayi odalarına verildi. Yatırım yapacak girişimciler yatırım projelerini odalara sundukları takdirde sıfır KDV ile yatırım yapma imkânına kavuşuyorlar. 200 bin YTL'den 8 milyon YTL'ye kadar olan yatırımlarda Odamıza müracaat etmeniz halinde, bizden aldığınız belge ile KDV'den muaf oluyorsunuz. Yatırım yapacak arkadaşlarımızın bu imkânlardan haberdar olmalarında fayda vardır diye düşünüyorum" dedi.

Yatırım yapacak işadamlarının fizibilitelerini iyi yapması gerektiğini, özellikle pazarını iyi bildiği sektörlere kanalize olmanın önemli olduğunu vurgulayan Başkan Boydak, gerekirse bu konuda uzmanlardan yardım alınması gerektiğine değindi. Girişimcilik konusunda Kayseri'nin gayretlerini biraz daha artırması gerektiğini ifade eden Başkan Boydak, firmaların biraz daha yenilikçi olmalarının rekabete dayalı ürünler üretmelerinin kendi menfaatlerine olacağını belirtti

"TÜRKİYE DURGUNLUKTAN EN AZ ETKİLENEN ÜLKELERDEN"

Mustafa Boydak, dünya piyasalarında, ABD ekonomisinden kaynaklanan bir dalgalanma yaşanmasına karşın, Türkiye'nin bundan en az etkilenen ülkeler sınıfında olduğunu söyledi.

Sanayiciler olarak bu dönemi dünyanın diğer ülkelerine göre daha az kayıpla sürdürdüklerini belirten Boydak, "Tüm dünyada yaşanan bu krizi biz fazla hissetmesek de, başta tekstil sektörü olmak üzere çeşitli sektörlerde rahatsızlık var. İşlerimizde çok artış olmadığı gibi özellikle uzak doğu ve Afrika'dan kaynaklanan ciddi bir rekabet ortamı yaşanmakta. Tabi bundan her sektör nasibini alıyor. Ama dünya piyasalarındaki sıkıntıları görünce aslında Türkiye'nin çok küçülmediğine şükrediyoruz. Makro ekonomik istikrarın devam ediyor olması bizim açımızdan sevindirici bir durum. Türkiye bu dönemi şanslı kapatıyor diyebiliriz" diye konuştu.

Kayseri'de bir dönüşüm süreci yaşandığını, bu sürecin başarılı bir şekilde geçeceğinden ümitli olduğunun altını çizen Boydak, 3 yıl önce 600 milyon dolar olan ihracat rakamlarının 2007 yılı sonu itibari ile 1 milyar 250 milyon dolar seviyesine çıktığını anlattı.

Önümüzdeki günlerde finans yönetimi adı altında bir eğitim düzenleyeceklerine de değinen Başkan Boydak, şirketlerin yüzde 25-30'unun finansman yönetimindeki hatalardan ve bilgisizlikten dolayı zor duruma düştüklerini, bu konudaki açığı kapatmak için hem patronlara hem çalışanlara yönelik eğitim kurslarını Oda olarak tekrar tekrar düzenleyeceklerini ifade etti.

Kayseri Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise Kayseri sanayisinde yaşanan olumlu gelişmelerden mutluluk duyduğunu, Kayseri'nin Kaniş-Karum'dan beri gücünü koruyarak, cumhuriyet döneminden itibaren ise Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelmeye başladığını ifade etti. Böyle bir şehirde çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirdi.