BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu tabletin fiyatı sizi şok edecek !

Dünyanın en ucuz tablet bilgisayarlarını üreten DataWind firmasının müşterilerine sunduğu yeni model, 37.99 dolarlık (yaklaşık 85 lira) fiya...

Abone ol

Dünyanın en ucuz tablet bilgisayarlarını üreten DataWind firmasının müşterilerine sunduğu yeni model, 37.99 dolarlık (yaklaşık 85 lira) fiyatı ile piyasayı alt üst etmeye hazırlanıyor.
ABD’de satışına başlanan Android işlemcili, 7 inçlik UbiSlate 7Ci modelinin fiyatı sadece 37.99. IPad ve Samsung Galaxy Note serisi gibi kendisinden 15 kat daha pahalı rakipleriyle aynı performansı göstermese de, fiyatından beklenmeyen çok sayıda özelliği ile dikkat çekiyor.
Cortex A9 (1GHz) işlemci ile iPad’le kıyaslanabilir özellik taşıyan UbiSlate, 4 GB’lık bellek ve 512 MB’lık RAM’e sahip. Üzerideki microSD kart yuvasıyla belleği 32 GB’a kadar çıkarmak mümkün.
Wi-Fi özelliğinin yanı sıra, 3G ile mobil iletişim imkanı sunuyor. Üzerinde ayrıca USB adaptor girişi bulunuyor. Tabletteki G-sensör, büyük rakiplerinde olduğu gibi ekranı dikey veya yatay pozisyonuna göre ayarlıyor.
7.2 inç uzunluk, 4.8 inç genişlik ve 0.4 inç inceliğe sahip olan tabletin ağırlığı ise sadece 310 gram. Oldukça hafif olduğu için uzun süre elde tutulsa da çok fazla yorgunluk vermiyor.
800 X 480 piksel çözünürlük ve TFT çoklu dokunmatik ekranı olan tabletin sadece ön yüzünde kamera bulunuyor. Talbette ayrıca 3.5 mm kulaklık girişi, ses düğmeleri, mikrofon girişi ve micro USB slotu yer alıyor.
UbiSlate 7Ci’nin yumuşak karnı ise bataryası. 3.7 volt Li-polimer şarjlı batarya, oyun oynarken sadece 3 saat dayanıyor.
Tablette, diğerlerinde olduğu gibi Google uygulamaları, Google Play mağazası ve diğer temel programlar bulunuyor.
(İHA)