BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,32
HABER /  GÜNCEL

Bu kez öldürmediler

Türkiye'de nesli tükenen hayvanlar listesinde yer alan vaşak, Sivas'ın İmranlı ilçesinde bir evin çatısında görüldü.

Abone ol

İmranlı Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Serdar Soylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaşağı ilk kez 25 Ocak'ta öğle saatlerinde Yenimahalle'de bir evin çatısında gördüğünü söyledi.

Hayvanın yanına kadar yaklaştığını ve fotoğraflarını çektiğini ifade eden Soylu, vaşağın sürekli mahalleye gelip gittiğini belirterek, "Mahallede kimsenin olmaması nedeniyle oralar sessiz. Hayvan sıkıntısız şekilde orada yaşıyor. Hayvanın şimdiye kadar herhangi bir kişiye zarar verdiğini duymadık ama mahalledeki kedilere saldırdığı görülmüş" dedi.

Soylu, nesli tükenmekte olan hayvanın, doğal ortamına kavuşturulmasını istediklerini ifade etti.

Orman ve Su işleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Sivas Şube Müdürü Vekili Necati Acar da ilçeye gönderdikleri ekibin inceleme yaptığını, hayvanın sadece ayak izlerine rastlandığını anlattı.

Nesli tükenmekte olan vaşakların koruma altına alındığını dile getiren Acar, şunları kaydetti:

"Bir yaban hayvanı türüdür. Vaşak, insan tehdidi olmadığı sürece kesinlikle tehlikeli bir hayvan değildir. Avlanması yasaktır. Tehlikeli bir durum mevcut değil. Genelde kış aylarında ilimizde meskun mahalde görüldüğü tespit edilmiştir. Gerekli tedbirler şube müdürlüğümüzce alınmıştır."



screen-shot-2014-01-31-at-9.48.56-am.png