BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  MAGAZİN

Bu sözlerini unuttun mu Bülent Ersoy?

Darbe olduğunda sevincini dergiye verdiği söyleyişye dile getiren Bülent Ersoy, bugün tam tersini söylüyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- Tarih 12 Eylül gününü işaret edip saatler 03.00'ı gösterdiğinde Türkiye yeni bir döneme adım atıyordu.

Türk Silahlı Kuvvetleri 12 Eylül 1980 günü emir komuta zinciri içinde gerçekleştirdiği askeri müdahale ile yönetime el koydu. Dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren darbenin emrini vermiş ve ülke yönetimi siyasilerin elinden çıkıp askerin emrine geçmişti.

Sadece kayıtlara geçen rakamlarla 12 Eylül'ün bilançosu 650 bin gözaltı, 1 milyon 683 bin fişleme, 171 işkencede ölüm, 50 idam olarak açıklandı. Ancak 5 bin kişinin akıbeti bugün bile bilinmiyor.

Ordunun yönetime el koymasının akabininde, HEY dergisi dönemin ünlü sanatçılarıyla görüşerek, konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini sormuştu.

O soruya muhatap olanlardan biri de Bülent Ersoy'du. Ersoy, darbeden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirecekti:

"Son derece memnunum. Çünkü ortam son zamanlarda iyice bozulmaya başlamıştı. Pek tabiidir ki halkın da can ve mal güvenliği kalmamıştı. Bu nedenle ordunun böyle bir harekata girişmesi bir vatandaş olarak beni son derece huzura kavuşturdu. Başta değerli komutan Sayın Evren Paşa olmak üzere tüm rütbeli ve rütbesiz büyüklerime arkadaşlarıma teşekkürüm sonsuzdur. Bu arda bir sanatçı olarak benim de bir görevim olursa hemen ifaya hazırım. Türk milletine hayırlı olsun."

Aradan 32 yıl geçti. Peki o dönem bunları söyleyen Bülent Ersoy bugün ne diyor? Ersoy söylediği o sözleri unutmuş olacak ki, Kenan Evren'e olan kızgınlığının bitmediğini bu nedenle AK Parti'ye oy verdiğini söylemekten çekinmiyor.

Ersoy, darbeden hemen sonra kendisine de yasak konulmasını ve sonrasında yaşadığı zorlukları şu şu isyan sözleriyle dile getiriyor:

"Yapılan çok yanlıştı. O ressam (Kenan Evren) kendi kendine oturduğu yerden böyle bir karar verdi. Sen bu kararı neye istinaden verdin ressam? Ben kime ne yaptım? en hesabımı Allah’a vereceğim, sana (Kenan Evren) ve sen gibilere değil. AK Parti’ye verdim oyumu. Neden? Çünkü benim hesabımı soracaktı ona. Zaten bu soruşturmanın açılması, yaş haddinden bir şeylerin geri çekilmesi gibi hususlar dahi o koskoca kendini imparator zanneden kişinin üzerinde uygulanan çok önemli bir durumdur. Onun hesaba çekilecek olması ama oturduğu yerde ifade versin denilmesi bile ondan çok şey götürdü. Yalnız ben değil benim gibi hakkı yenen herkesin gönlü oldu. Ölsem asla hakkımı helal etmem. Ama ölse üzülürüm, çünkü o insan. Ölmemeli yaşasın. Nefes aldığı müddetçe yaptığı yanlışın acısını çeksin. Çok büyük yanlış yaptı."


İşte Ersoy'un o gün HEY dergsinde yayınlanan söyleşisinin yer aldığı kapak fotoğrafı...

gazetekupuru.jpg