BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,10
ALTIN 2.310,71
HABER /  GÜNCEL

Çölaşan'a Bey değil generalim çıkışı

Kara Kuvvetleri eski Komutanı Yalman, Gazeteci Emin Çölaşan’ın yazılarında kendisinden ‘’Aytaç Bey’’ diye bahsetmesine kızdı.

Abone ol

Kara Kuvvetleri eski Komutanı Aytaç Yalman, Gazeteci Emin Çölaşan’ın yazılarında kendisinden ‘’Aytaç Bey’’ diye bahsetmesine kızdı ve ‘’Ben ‘Bey’ değilim, Generalim’’ dedi.

Balyoz davası sonrası bazı kesimlerin silah arkadaşlarına saip çıkmamakla eleştirdiği dönemin komutanı Yalman, Emin Çölaşan'a ateş püskürdü.

Balyoz davasında tanıklık yapmadığı için eleştirilen ancak mahkemenin kendisini çağırmadığını belirten Yalman, Sözcü Gazetesi yazarı Emin Çölaşan ile bir telefon görüşmesi yaptı. Yalman bu görüşmede kendisiyle ilgili yazılarda, ‘’Aytaç Bey’’ ifadesinin kullanılmamasını istedi. Çölaşan, bu konuda şunları söyledi:

YİNE AYTEÇ BEY DİYE BAHSEDECEĞİM

‘’Aytaç Yalman ile telefonla konuştuk. Benim kendisinden yazılarımda “Aytaç Bey” diye söz etmeme kızmış. Bunu birkaç kez dile getirdi ve (Ben ‘Bey’ değilim. Ben Generalim. Benden ‘Bey’ diye söz edemezsiniz) dedi. Birisine “Bey” diye hitap etmenin, küçültücü bir şey olduğunu ilk kez duyuyorum. Bugüne kadar on binlerce insan bana da ‘Emin Bey’ diye hitap etmiştir ve hiç gocunmadım. Bu bir saygı ifadesidir. O nedenle bundan sonraki yazılarımda da kendisinden yine Aytaç Bey diye bahsedeceğim. Özür dilerim!‘’