BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,87
ALTIN 2.435,70
HABER /  GÜNCEL

Emniyet otobandaki polisleri unuttu

Emniyet şeridi ihlaline karşı TEM'de ilginç uygulama. Şerit işgali yapanları tespit için otoban kenarına 180 yaya polis yerleştirildi.

Abone ol

Ancak yeme, içme gibi temel ihtiyaçlar unutuldu. Polisler, alkollü ve aşırı hızlı sürücüler sebebiyle de mağdur oluyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, TEM Otoyolu'nda özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaşanan emniyet şeridi ihlallerinin önüne geçmek için yeni bir uygulama başlattı. TEM Otoyolu'nun Anadolu yakasında Dudullu Kavşağı ile Avrupa yakasında Bayrampaşa Hal Yolu ayırımı arasında 'yaya trafik polisi' koydu. Yaya görev yapacak olan 180 trafik polisi, ikişerli gruplar halinde şerit ihlallerinin en fazla yapıldığı yerlere yerleştirildi.

TUVALET YOK

Ancak yaklaşık 5 saat otoyolda görev yapan polislerin temel ihtiyaçları unutuldu. Zira polislerin yemek yiyebileceği ve tuvalet ihtiyaçlarını giderebilecekleri yer yok. Görev yerlerine gelirken yiyecek ve içeceklerini yanında getiren polisler, özellikle tuvalet ihtiyacını giderecek yer bulamıyor.

Bunun yanında, emniyet şeridi ihlali yapan alkollü ve aşırı hızlı sürücüler sebebiyle hayati tehlikeler de atlatıyorlar. Pilot olarak başlatılan uygulamanın bu şartlar altında devam edip etmeyeceği ise merak konusu.

Özellikle soğuk ve yağmurlu havalarda yaya trafik polislerinin daha büyük sıkıntı yaşayacağı belirtiliyor. Bu arada Emniyet verileri, sürücülerin şerit kuralına uymadığını gösteriyor. Rakamlara göre sadece son bir haftada 4 bin 500 sürücüye emniyet şeridi ihlali sebebiyle ceza kesildi.