BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Öcalan PKK eylemleri için ne dedi?

Erdoğan'ın açıkladığı ve Öcalan'ın PKK eylemlerini hakkındaki düşüncelerine Hürriyet ulaştı...

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, “Abdullah Öcalan, kardeşiyle görüştü” açıklamasının ardından bu olayın detaylarına ulaşıldı.

Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Öcalan, geçtiğimiz hafta adaya gitti ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’la görüştü. Görüşme gizli tutuldu. Abdullah Öcalan’ın görüşmede kardeşine PKK’nın son dönemde gerçekleştirdiği eylemlerden duyduğu rahatsızlığı iletti. Ayrıca Öcalan’ın Kandil’deki PKK yönetimini sorumsuzca davranmakla suçladığı ileri sürüldü. Abdullah Öcalan Haziran 2011’den bu yana avukatlarıyla görüştürülmüyordu.

SUSKUNLUĞUNA SON VERDİ
Kardeşi Mehmet Öcalan’la da en son Ekim 2011’de görüşmüştü. Bu görüşmeden bir süre sonra kendisiyle yeniden görüşmek isteyen Mehmet Öcalan’a “Adaya gelmeyin” mesajı yollayarak görüşmek istemediğini belirten Öcalan’dan bugüne kadar süreçle ilgili tek bir değerlendirme dahi alınmamıştı. Öcalan, geçen Cuma günü Mehmet Öcalan’la yapmış olduğu görüşme ile yaklaşık bir yılı bulan suskunluğuna son verdi. Mehmet Öcalan’ın görüşmeyle ilgili Kandil’e de bilgi verdiği bildirildi.