BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu Renk Çemberi tüm ülkeyi saracak

Anadolu Öğretmen Liseleri'nde rengarenk bir proje başlıyor. Proje sosyal etkinlikleri destekleme çerçevesinde uygulamaya konuluyor...

Abone ol

Genç Hayat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle hayata geçirilecek olan projenin amacı öğretmen adaylarını her türlü zorluğa karşı eğitmek...

Genç Hayat Vakfı'nın projesi kapsamında Anadolu Öğretmen Liseleri'nde sosyal etkinliklere destek projesi start alıyor. Proje Genç Hayat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirmeve Eğitimi Genel Müdürlüğü işbirliği hayata geçecek.

Genç Hayat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Beyza Zapsu, şimdilik Marmara bölgesinde uygulanacak proje için amaçlarının Anadolu'ya da uzanmak olduğunu belirtti.

Zapsu şöyle konuştu: "Bu eğitim çalışmasında gençlere, kendilerini tanıma, öteki kavramını tanıma, farklılıklarla birarada yaşama becerisi geliştirme doğrultusunda farkındalık uyandıran çalışmalar yapıyoruz"  Projenin amacının öğretmen adaylarına sosyal sorumluluk bilincini  aşılamak olduğunu söyleyen Zapsu konuşmasına şöyle devam etti:

Gençlerimize sosyal sorumluluk bilincini ve bunun nasıl hayata geçirilebileceğini aşılayabilirsek bu bizim için ileride çok daha güzel açılımlara dönüşecektir diye düşünüyoruz.

Proje kapsamında öncelikle okullarda gönüllü öğretmenlere eğitim verilecek ardından da öğrencileri kapsayacak. Gönüllü öğretmenlerin öğrencilere verdiği eğitim verecek. Genç Hayat Vakfı projenin her aşamasında destek olacak.

İSTANBUL ADIM ADIM DİLE GELİYOR…

11-18 yaş grubundaki gençlerin özgüvenli, eleştirel düşünme ve farklılıklarla bir arada yaşama becerisine sahip, insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olmayı amaçlayan Genç Hayat Vakfı,  yeni bir projeye daha imza attı; “Sokağımdan Tarih Yazıyorum”.

2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla ve Gazete Habertürk’ün sponsorluğu ile hayata geçirilen proje, 10 ilçede 30 okulda öğrenim gören 1.000 lise öğrencisini kapsıyor. Sözlü tarih ve araştırma projesi olarak tanımlanan çalışmayla gençlerin kendi kimliklerini ve farklılıklarını İstanbul’da yaşayanların hikayeleri üzerinden anlamaları, kentin Avrupa kültür ve tarihiyle bağlantılarını araştırmaları ve keşfetmeleri hedefleniyor.

Beyoğlu, Fatih, Eyüp, Kağıthane, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Zeytinburnu, Beykoz ve Sarıyer ilçelerini kapsayan proje kapsamında öğrencilerin bölge sakinleriyle gerçekleştirdiği röportaj çalışmaları “Sokağımdan Tarih Yazıyorum” isimli gazeteyle İstanbullular ile paylaşılacak.

Projeyi değerlendiren Genç Hayat Vakfı Müdürü Uğur Gülderer, “ Sokağımdan Tarih Yazıyorum projesi ile projeye katılan gençlerin kendi kimliklerini, aidiyetlerini ve farklılıklarını kent mekanı, İstanbul, İstanbul’un bir kent üzerinden geçirdiği dönüşümler, İstanbul’da gündelik hayat, İstanbul’da yaşayanların hikayeleri, anıtlar, çevre, mahalleler ve semtler üzerinden anlamaları, İstanbul’un dünya ve Avrupa kültürü ve tarihi ile bağlantılarını beraberce araştırmaları hedefliyoruz” dedi.

BELLEK TAZELETEN PROJE

Genç Hayat Vakfı'nın 'Sözlü Tarih Projesi' olarak yayınladığı 'Sokağımdan Tarih Yazıyorum' çerçevesinde şimdiye kadar İstanbul'un ilçelerinden Beyoğlu, Kağıthane, Eyüp, Fatih, Şişli, Maltepe, Üsküdar, Tuzla, Beykoz, Sarıyer'e ait yayınlanan gazeteler göz doldurdu. Profesyonel gazetelere taş çıkartacak olan yayınlarda semtin yerlileriyle yapılan röportajlara yer veriliyor. Röportajlarda kentin artık geçmişte kalan tarihi, folklorik, kültürel ve sosyal olayları anlatılarak bir anlamda 'bellek tazelemesi' yapılıyor.