BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bülent Arınç'tan gözaltı yorumu

Bülent Arınç, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecileri değerlendirdi.

Abone ol

Başarı ödülü almak kimseye suç işleme imtiyazı vermediğini belirten Arınç, gözaltına alınan gazetecileri için üzüldüğünü soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını istediklerini söyledi.

İstanbul'da bir açılışa katılan Arınç, gazetecilere yönelik operasyonları değerlendirdi. Yargılanan gazetecilerin suçlarını iyileştirme adına hazırlanan yasanın Meclis'e sevk edileceğini sözlerine ekleyen Arınç şunları söyledi:

"Tutuklayan da serbest bırakan da hakim sınıfından kişilerdir. Yargı da bağımsızdır. Yürütmenin bu konuda herhangi bir talimatının etkisinin sözü olmasa gerektir.  Dün ve bugün devam eden olaylarla ilgili üzüntülerimi paylaşmak istiyorum. Basın mensupları suçlanıyorlar, gözaltına alınıyorlar. Elbette hoş bir manzara değil.

Şahsen tanıdığım Nedim Şener var. Onu da başarılı gazeteci olarak tanıyorum. Sanıyorum uluslararası bir başarı ödül sahibi olmuştu. Kendisini arayıp tebrik de etmiştim. Ama bu söylediklerim gazeteci olarak kanaatlerimdir. Başka suçlarla ilgili soruşurma yapılıyorsa benim de herkes gibi bu soruşturmanın bir an önce sonuçlanmasını ve serbest kalmasını dava açılacaksa beraat etmelerini arzu ederim. Ancak haklarındaki deliller aleyhlerinde güçlü bir şekilde mevcutsa yargı süreci sonunda ortaya konulacağından emin oluruz.

Basın özgürlüğü demokarisinin özgürlüğüdür. Ama basın kartı sahibi olup ta eğer suç sayılan fiilerden birini işlemişse o takdirde hiç birimizin zırhı yoktur, herkes yargılanabilir. Haklarında dava açılan pek çok basın mensubu var. Adalet Bakanlığı ile birlikte hazırladığımız tasarı bugünlerde Meclis'e gelmek üzere. Seçim kararı alınmış olmasına rağmen Meclis'in açık bulunduğu süreç içinde TCK'nın 4 maddesinde iyileşme yapan tasarıyı sevketmek üzereyiz. Sadece gazetecilikten dolayı kolaylıkla suçlanmayacak.  Adi suçlar, siyasi suçlar, terörle bağlantılı suçlar her zaman soruşturulmalı ve haklarındaki delillere göre karar verilmelidir."