BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,80
ALTIN 2.433,83
HABER /  GÜNCEL

'Kemer sıkma koalisyonuna' seçim darbesi

İngiltere'de Barnsley'de yapılan ara seçimi ana muhalefetteki İşçi Partisi kazanırken, koalisyon ortakları ancak üçüncü ve altıncı sırada yer alabildi.

Abone ol

İngiltere'de koalisyon ortakları dün Barnsley'de yapılan ara seçimde ağır bir yenilgi aldılar.

İşçi Partisi adayı Dan Jarvis, seçimi çok büyük farkla kazandı

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin yüzde 60 oyla kazandığı ara seçimde, iktidarın büyük ortağı Muhafazakar Parti Avrupa Birliği karşıtı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi (UKIP)'in de gerisinde üçüncü sırada yer aldı.

İktidarın küçük ortağı Liberal Demokrat Parti ise ancak altıncı sırada yer alabildi.

Barnsley'de, aşırı sağcı Britanya Ulusal Partisi (BNP)'nin adayının yanı sıra bağımsız bir aday da, Liberal Demokrat adaydan fazla oy aldı.

Seçimlere katılım oranı ise yüzde 36 oldu.

İşçi Partisi'nden milletvekili seçilen Dan Jarvis, halkın Başbakan David Cameron ve Başbakan Yardımcısı Nick Clegg'e "mümkün olan en güçlü mesajı verdiğini" söyledi.

Kamu sektöründe büyük kesintiler

İngiltere'de geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yapılan genel seçimler sonrası kurulan Muhafazakar-Liberal Demokrat koalisyon kamu sektöründe büyük kesintiler yapıyor.

Bu kapsamda 2015 yılına dek yapılacak kesinti tutarı 83 milyar sterlin ve kesintiler hükümetin popülaritesini azaltmış durumda.

Barnsley'den önce Ocak ayında yapılan bir diğer ara seçimi de İşçi Partisi büyük farkla kazanmıştı.

Dün yapılan ara seçimin nedeni ise İşçi Partisi'nin eski milletvekili Eric Illsley'in ödeneklerinde sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmasıydı.