BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bu para Türk futboluna çok bile!

Ne milliler ne de takımlar! Son yıllarda adam gibi bir başarı göremedik. İşte bu gerçeği ihaleyi kazanan firma yüze vurdu.

Abone ol

DIGITURK genel müdürü Ertan Özerdem, 321 milyon dolar bedelle kazandıkları Süper Lig yayın hakları ihalesinden sonra yaptığı açıklamada, "keşke futbolcu olsaydım" dedi.

Özerdem, ihalede Türk Telekom ile girdikleri rekabetin, maliyetlerini çok yükselttiğini ifade etti:

"Ancak dokuz yıldır beraber olduğumuz Futbol Federasyonu ve kulüplerle, bu futbolu yukarı doğru sıçratırsak, bunun ticari olarak geri dönüşünü sağlamak için bir fırsat var. Bu fırsata inanıyoruz ve güveniyoruz.

"Dokuz yıllık ilişkilerimize güveniyoruz ve Türk futbolunun sıçrayabilmesi için biz de üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah güzel bir dönem geçiririz."

Özerdem, yeni ihalenin yüzde 126'lık bir artışla gerçekleştiğini hatırlatarak, "federasyonun burada çok büyük bir başarısı var" dedi ve devam etti:

"Bugün Türkiye'nin futbolunun ekonomik gerçekleri, bu parayı bence tam hak edecek durumda değil, çünkü geçen dönemden bugüne Türk futbolunda ne kalite ne de başarı olarak yüzde 126'lık bir iyileşme oldu.

"Kaldı ki son altı ayda Avrupa'da yapılan ihalelerde yüzde 10-15 civarında artış olurken, Türk futbolunda yüzde 126'lık artış olması, üstelik dolar bazında olması çok ilginç bir durum."

Son sözlerinin sorulması üzerine Özerdem, "keşke DIGITURK genel müdürü olacağıma futbolcu olsaydım" dedi.