BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yeşilin tilkisi sonunda kafese girdi

Birçok uyuşturucu kaçakçılığı davasında adı geçen "Tilki Selim" lakaplı Selim Işık ve 11 adamı operasyonlarda yakalandı.

Abone ol

Faili meçhul cinayetlere damgasını vuran "Yeşil" lakaplı Mahmut Yıldırım'ın haraç istediği, Alaattin Çakıcı'nın "çok yakın dostumdur" dediği "Tilki Selim" lakaplı Selim Işık İstanbul'da yakalandı.

6 ilde gerçekleştirilen ve 71 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyonda Yüksekova Çetesi Davası'nda yargılanan emekli binbaşı Ayhan Pehlivanoğlu ile aralarında bazı PKK'lıların da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler arasında 99'da 13 kişinin yanarak ölmesiyle sonuçlanan Kadiköy Mavi Çarşı saldırısının faillerinden olduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkûm edilen Azime Işık'ın babası C. Işık da bulunuyor.

Ele geçirilen 71 kilo eroinin Selim Işık'a ait olduğu öne sürüldü. Kurnazlığı nedeniyle 'Tilki Selim' lakabını alan Selim Işık, aynı zamanda Susurluk kazası öncesinde Yeşil tarafından öldürüldüğü iddia edilen MİT muhbiri İranlı Asgar Smitko'nun bacanağı. Işık, Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi Çılık Köyü nüfusuna kayıtlı.

Ancak Van Başkale'de ikamet ediyor. Eroin ticaretini İran bağlantılı olarak Van - İstanbul -Avrupa hattında yaptığı ileri sürülüyor. Adı pek çok faili meçhul cinayetle anılan 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın son görüştüğü kişilerden biri olan Işık'tan uzun süredir haber alınamıyordu.

ÇAKICI: YAKIN DOSTUM

Selim Işık'ın adı, İran bağlantılı Van- İstanbul-Avrupa hattında eroin ticareti yaptığı iddiasıyla çeşitli davalarda da geçti. Alaattin Çakıcı da cezaevinde kendisini sorgulayan Belçikalı iki müfettişe verdiği ifadede Tilki Selim'den "uyuşturucu kaçakçılarının korkulu rüyası" diye bahsetti. Çakıcı, "Soyadını biliyor musun?" sorusu üzerine "Benim çok yakın dostumdur, ama ne soyadını ne de adresini biliyorum. Ama bilsem de söylemem" dedi. 1980'li yıllarda yüzlerce kişinin tutuklandığı "Babalar Operasyonu'nda gözaltına alınan Dündar Kılıç'ın ifadesinde de Tilki Selim adı geçmişti. Mehmet Eymür'ün 1987'de kaleme aldığı MİT raporunda da Tilki Selim hakkında bilgi bulunuyordu. Işık'ın hem uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı, hem de yapanları ihbar ederek para kazandığı da iddialar arasındaydı.