BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu oyun Hollywood'u solladı!

‘Grand Theft Auto V’, 17 Eylül’de piyasaya sürülecek. Oyun, yalnızca tarihin en pahalı oyunu olmakla kalmayacak aynı zamanda eğlence sektörünün de en pahalı ürünlerinden biri olacak.

Abone ol

İNTERNET HABER- Yılın en çok beklenen oyunlarından olan ve yapımını Rocstar Games’in üstlendiği ‘Grand Theft Auto V’, 17 Eylül’de piyasaya sürülecek. Oyun, yalnızca tarihin en pahalı oyunu olmakla kalmayacak aynı zamanda eğlence sektörünün de en pahalı ürünlerinden biri olacak.

266 milyon dolara mal oldu

İskoçya’da yayımlanan ‘The Scotsman’ adlı gazeteye göre oyunun maliyeti 266 milyon dolar. Bu rakam, ‘Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’ dışındaki tüm Hollywood filmlerinin maliyetinden daha fazla. GTA V’in maliyetine en çok yaklaşan oyunun ise 200 milyon dolara mal olduğu söylenen ‘ Star Wars : The Old Republic’ olduğu ifade ediliyor.

1 milyar dolar rekoru

Geçen yıl değeri 67 milyar dolara ulaşan oyun sektörü dikkate alındığında GTA V’nin maliyeti şaşırtıcı değil. Önümüzdeki dört yıl içinde ise sektörün değerinin 82 milyar dolara ulaşması bekleniyor. GTA V satışlarından 1 milyar dolar gelir bekleniyor. Geçen yıl ‘Call of Duty: Black Ops II’ piyasaya çıkışından 15 gün sonra 1 milyar dolarlık satışa ulaşmıştı. 237 milyon dolar bütçeli filmi ‘ Avatar ’ 1 milyar dolarlık hasılata 17 günde ulaşmıştı.