BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.471,27
HABER /  GÜNCEL

PKK çekilmemiş bunu yapmış!

Geçtiğimiz hafta çekildiğini durdurduğunu açıklayan PKK'nın aslında amacının başka olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Çözüm sürecine girilmesiyle beraber Abdullah Öcalan ve hükümetin çağrısıyla çekilmeye başlayan geçtiğimiz hafta da hükümeti suçlayarak çekilmeyi durdurduğunu açıklayan Kandil'in aslında yeni gelenlere yer açmak için taşındığı ortaya çıktı.

Daha önce çekilme sürecinin tamamlandığını açıklayan Kandil, sınır dışına çıkan silahlı unsur sayısının 600 olduğunu duyurdu.

YENİ YER AÇILIYOR

Arka planında ise, örgüte yeni katılımların neden olduğu yığılmaya karşı kamplarda yer açmanın olduğu belirtiliyor. Teslim olan PKK'lıların verdiği ifadelere göre, örgüte katılımın çok fazla olduğu ve bu nedenle kamplarda yatacak yer bile kalmadığı ileri sürüldü.

PKK’nın 8 Mayıs’ta başlattığı Türkiye sınırları dışına çekilmeyi durduğunu açıkladığı süre içinde Türkiye’den 600 örgüt üyesinin çekildiği öğrenildi. Buna göre 8 Mayıs’tan itibaren çeşitli tarihlerde Diyarbakır, Tunceli, Karadeniz, Şırnak, Bingöl, Erzurum, Siirt ve Hakkari’den olmak üzere sınır dışına çıkışa 29 gruptan oluşan yaklaşık 600 PKK’lı Kuzey Irak’a geçmişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha önce çoğu yaşlı, hasta ve kadınlardan oluşan yüzde 20’lik bir çekilmenin olduğunu açıklamıştı. Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerin ardından ‘Çözüm süreci’ kapsamında PKK’nın önde gelen isimlerinden Murat Karayılan’ın 25 Nisan’da Kandil Dağı’nda düzenlediği basın toplantısında 8 Mayıs’tan itibaren Türkiye sınırları dışına çekileceğini açıklamıştı.

İLK GRUP 14 MAYIS'TA ÇEKİLDİ

Van’ın kırsal kesiminden yola çıkan ilk grup 14 Mayıs’ta Kuzey Irak’a geçerek Metina Dağı’nda basın mensuplarına gösterildi. Karayılan’ın başına getirildiği PKK’nın silahlı kanadı olan örgütün silahlı kanadı Mayıs ayı başında başlayan çekilme kapsamında sayıları 17-22 arasında değişen PKK’lı grupların Kuzey Irak topraklarına girişi devam etti.

KATILIMLAR DA ARTTI

Açıklamalara göre, Mayıs’ta 6, Haziran’da 10, Temmuz’da 6 ve Ağustos’ta 7 PKK’lı grup silahları ile Irak’a geçiş yaptı. PKK’ya göre, 8 Mayıs-26 Ağustos tarihleri arasında yaklaşık 600 PKK’lıdan oluşan gruplar Diyarbakır, Tunceli, Karadeniz, Şırnak, Bingöl, Erzurum, Siirt ve Hakkari’den Kuzey Irak’a geçti. Çekilmenin başlamasıyla birlikte örgüte katılımlarında arttığına dikkat çeken güvenlik birimleri, teslim olan örgüt üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda çekilen örgüt üyesi sayısının istenilen düzeyde olmadığını söylediler.

KAMPLARDA KALACAK YER YOK! 

Çözüm sürecinin başlamasıyla birlikte onlarca gencin dağa çeşitli bahanelerle götürüldüğünü dile getirilen yetkililer, son teslim olan örgüt üyelerinin verdiği ifadelerinde, “Dağa çıkış o kadar artmış ki artık kamplarda kalacak yer bile yok” dediklerini aktardı.


PKK'dan son dakika çekilme açıklaması FLAŞ!

Türkiye'nin gündemini değiştirecek açıklama. PKK çekilmeyi durdurduğunu resmen ilan etti.

pkk-çekilmeyi-durdurdu.jpg