BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Sol eli onu ele verdi

Adana’da bir PTT şubesini soyduktan sonra kaçan şahıs, 4 ay sonra Kayseri’de yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda silahı sol eli...

Abone ol

Adana’da bir PTT şubesini soyduktan sonra kaçan şahıs, 4 ay sonra Kayseri’de yakalandı. Güvenlik kameralarına yansıyan olayda silahı sol eliyle tuttuğu tespit edilen zanlı, suçlamaları kabul etmeyip dilekçe yazarken sol elini kullanınca yakayı ele verdi.
Edinilen bilgiye göre olay, 30 Mayıs 2013 günü Şehit Duran Mahallesi Yenibey PTT şubesinde meydana geldi. İddiaya göre, kafalarında kask ellerinde eldiven olan iki kişi motosiklet ile PTT şubesine geldi. Bir kişi elinde silah ile kapıda beklerken diğeri içeri girip çalışanı silah ile etkisiz hale getirip 3 bin 830 lira para alarak motosikletle kaçmaya çalıştı. Ancak ilk başta motosiklet çalışmadı. Bunun üzerine zanlılar, motosikleti iterek çalıştırıp kaçtılar. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Olaydan sonra ihbar üzerine olay yerine polis geldi. Polis, yaptığı araştırmada soygunu Abdullah A.(19) ile Demhat D.’nin (19) gerçekleştirdiğini belirledi. Ancak Demhat D. soygundan sonra Kayseri’ye, Abdullah A. ise Burdur’a gidince zanlıların yakalanması zaman aldı.
Zanlılardan Abdullah A. olaydan bir süre sonra kuyumcu soymak için Adana’ya geldi. Abdullah A, 26 Ağustos 2013 günü gerçekleşen kuyumcu soygununda baba ve oğlunu öldürdü. Kuyumcu soygunundan sonra polis, olaya karışan Ş.A.’nın ifadelerinden yola çıkarak Abdullah A.’yı da kısa sürede yakaladı. Abdullah A. kuyumcu soygunundan önce daha önce de PTT soygununu Demhat D. ile birlikte gerçekleştirdiklerini itiraf etti. Bunun üzerine polis Demhat D.’yi bulmak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmada Demhat D. Kayseri’de inşaatta çalışırken yakalandı. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Demhat D. suçlamaları kabul etmedi. Ancak görüntüleri analiz eden polis Demhat D.’ye emniyette bir dilekte yazmasını istedi. Demhat D. kalemi sol eline alarak yazmaya başladı. PTT soygununda da soygunu gerçekleştiren şahıs sol eliyle silahı tutuyordu. Bu arada PTT görevlileri de Demhat D.’yi teşhis etti. Bunun üzerine sorgusu tamamlanan Demhat D. adliyeye sevk edildi. Demhat D. basın mensuplarını tehdit ederek, "Hepinize tazminat davası açacağım" dedi. Zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olaya karışan Abdullah A. da daha önce hem kuyumcu soygunundan hem de PTT soygunundan tutuklanmıştı.

"ÇOCUKKEN PKK’YA KATILDI GEÇEN YIL KAÇIP ASKERE SIĞINDI"
Demhat D.’nin PKK’nın dağ kadrosuna katılıp Kuzey Irak’ta 10 ay terör eğitimi gördüğü daha 2012 yılında ise PKK’nın elinden kaçarak askere sığındığı öğrenildi. Şırnak’ta askere teslim olan Demhat D. pişmanlık yasasından faydalanarak 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest kaldığı bildirildi.
(İHA)