BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu okul Hakkari'ye hayat verdi!

Hakkari'de fabrika gibi çalışan bu okul kentin yeni üretim merkezi oldu. Yılda 800 bin TL ciro yapan okul öğrencileri ise mutu...

Abone ol

Okulun ahşap ve sıhhi tesisat bölümlerinde eğitim gören öğrenciler sıra, masa, dolap gibi malzemeler yapıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden sipariş alan öğrenciler, haftanın 5 günü 3'er saat, cumartesi günleri ise 8 saat atölyelerde çalışıyor.

Adeta bir fabrika gibi üretim yapan lisenin atölyelerinde dönüşümlü çalışan 60 öğrenci, mesleği öğrenmenin yanı sıra, her ay aldıkları 350 lira ile aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin, ahşap ve sıhhi tesisat bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin, dönüşümlü olarak atölyelerde çalışarak okullar için sıra, masa, dolap, kapı ve öğretmen kürsüsü ürettiğini söyledi. Bu öğrencilerin bir taraftan eğitimlerini sürdürürken, diğer taraftan aile bütçesine katkı sağladığını anlatan Yakut, öğrencilere döner sermayeden aylık ücret ödendiğini vurguladı.

800 BİN TL'LİK CİRO

Atölyelerde, 60 öğrencinin istihdam edildiğine işaret eden Yakut, ''Meslek lisemiz, bu yıl Ağustos ayı itibarıyla sipariş üzerine üretilen sıra, masa, dolap, kapı ve kürsülerden 800 bin lira ciro yapmıştır'' diye konuştu.