BIST 10.318
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.453,61
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den hükümete 'ustalık' eleştirisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan hükümetin terörle mücadele programına sert eleştiri...

Abone ol

"Terörle pazarlıktan vazgeçmeyen AKP hükümetinin, ustalık döneminde ulus devlet olgusundan tamamen uzaklaşarak yeni Osmanlılık sevdasına düşmesinin anayasa değişiklik çalışmalarına da yansıyacak."

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ''Türk bayrağını Kandil'e dikin'' sözlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ''saçmalık'' olarak nitelendirildiğini belirtti.

Yalçın, şunları kaydetti:

''Terörle pazarlıktan vazgeçmeyen AKP hükümetinin, ustalık döneminde ulus devlet olgusundan tamamen uzaklaşarak yeni Osmanlılık sevdasına düşmesi anayasa değişiklik çalışmalarına da yansıyacaktır. İktidar, gerek bölgesel konularda gerekse uluslararası meselelerde takındığı tavırla Osmanlı Devleti'nin büyük devlet politikasını taklit çabasına girmesi tribünler için oynanmakta olan siyasi bir manevradır. Ancak AKP hükümeti, bu oyunu oynarken de Hegel'in idealist diyalektiğini baş aşağı çeviren diyalektik materyalizmin tarihi yanılgısına düşmüştür. Diyalektiğin içindeki idealist inanç damarlarını yok eden maddeci anlayış, onu içi boş bir nazariyeden ibaret kılmıştır.''

TERBİYE ETME HEVESİ

Hükümetin, Ortadoğu'da kahramanlık taslayarak bölgeye tehlikeli şekilde gözdağı verdiğini ileri süren Yalçın, şöyle devam etti:

''Hatta terbiye etme hevesine kapılması da aynı zihniyetin mahsulüdür. Suriye, Libya ve Mısır'ın dünkü yönetimleriyle can ciğer kuzu sarmasıyken, şimdi yönetim muhalifleriyle sarmaş dolaş olunmuştur. Beri tarafta da AB'nin Türkiye'deki azınlık haklarıyla ilgili talepleri ebediyete göçmüş Osmanlı ruhunun diriltileceği zannedilerek yerine getirilmektedir. AKP, yel değirmenleriyle savaşmayı bırakıp aklını başına toplamalıdır.''